Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 2., csütörtök, Áron napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék

Címke: Belgium

99 cikk 1/10 oldal

Legalább nyolc hétig tart még a rendkívüli helyzet Belgiumban

Noha Belgium lakossága fegyelmezetten követi a koronavírus visszaszorítása érdekében bevezetett vészhelyzeti intézkedéseket, a járványügyi helyzet alakulása miatt a rendkívüli rendelkezések legalább további nyolc hétig érvényben maradnak – mondta Maggie De Block egészségügyi miniszter a De Zondag című flamand nyelvű belga hetilapnak vasárnap.

Brüsszel utcái is kiürültek

Az ügyvivő belga kormány hosszú napokig kivárt a járványügyi szigorításokkal, ám a fertőzöttek egyre növekvő száma miatt végül lépnie kellett. Ennek eredményeként múlt péntek éjféltől bezártak az éttermek, bárok, mozik és konditermek Belgiumban, a legtöbb cég pedig távmunkára kötelezte az alkalmazottakat. Brüsszel mindig nyüzsgő és turistákkal teli belvárosa már szombat délelőttre kiürült. Az emberek a parkokban és a piacokon töltik a szabadidejüket, miközben a boltokban folyamatos a felvásárlás.

Életbe léptek a szigorítások Belgiumban

Péntek éjféltől bezártak az éttermek, bárok, mozik és konditermek Belgiumban, a legtöbb cég pedig távmunkára kötelezte az alkalmazottakat.
99 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …