Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 20., kedd, István napja

Címke: Belgium

679 cikk 1/68 oldal

Május óta nincs új belga kormány

A májusi választások óta még el sem kezdődött a szövetségi kormány megalakítása Belgiumban – ezt az ország legnagyobb pártja, az Új-Flamand Szövetség (N-VA) vezetője mondta.

A rózsaszín hidzsábtól az orrtörésig

Brüsszel utcáin integrációs szükségletként és emberi jogi sérelemként is beszélnek a szabályozásról. Bár a tilalom a gyakorlatban csak pár száz nőt érint, bőven akadnak incidensek.

Brüsszelben is vádlott lett Salah Abdeslam

A dzsihadistát terrortevékenységben való részvétellel vádolja a szövetségi ügyészség, ami azt jelenti, hogy bizonyítottan tagja lehetett a brüsszeli merényleteket kitervelő és végrehajtó sejtnek.

Terrortámadástól tartanak Belgiumban

Az elkövetkező hónapokban újabb terrortámadások elkövetésének kockázata áll fent Európa területén – jelentette ki a belga külügyminiszter.

Nem kér a világfaluból a Flamand Érdek

Politikai és médiabojkott övezi Belgiumban a Flamand Érdeket, a bevándorlásellenes és euroszkeptikus párt mégis hatalmasat erősödött a májusi európai és belgiumi választásokon.

Még egy esély az olimpiáért

Egy nagyon fontos, ám nehéz feladat vár még a csapatra: ma Belgium ellen győznie kell (12.30, tv: M4 Sport), hogy a legjobb hatba kerüljön, így kijusson az olimpiai selejtezőre.

Címvédés lehet, rekorddöntés nem

Az először kereken ötven éve diadalmaskodott belga óriás, Eddie ­Merckx tiszteletére szombaton Brüsszelből rajtol el a 106. Tour de ­France kerékpáros körverseny.
679 cikk 1/68 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.