Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 16., szerda, Gál napja

Címke: birkózás

40 cikk 1/4 oldal

Egymást támogatva erősek

Sportdiplomáciában egyenesen verhetetlenek vagyunk: eldőlt, hogy a tavalyi budapesti vb és a jövőre nálunk esedékes euró­pai olim­piai kvalifiká­ciós torna után 2022-ben Eb-t rendezünk.

Hajrá, Muszukajev?!

Iszmail Muszukajev berobbant a sportéletünkbe. Péntekig még csak a karfiol- vagy különösen vájt fülűek hallottak a dagesztáni születésű birkózóról.

Muszukajev ezt már nekünk nyerte

A 26 éves, orosz színekben junior vb-ezüstig jutott, ez évtől azonban már bennünket erősítő versenyző az olimpiai kvótát már csütörtökön megszerezte.

Muszukajev Iszmail bronzérmes a birkózó-világbajnokságon

Muszukajev Iszmail közönségszórakoztató mérkőzésen legyőzte címvédő japán riválisát és ezzel bronzérmet nyert a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

Sastin Marianna ötödik lett a birkózó-vb-n

Sastin Marianna elveszítette pénteki helyosztóját, így az ötödik helyen végzett a nők 62 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

Szívesen látott orosz

A dagesztáni származású sportoló a szabadfogás 65 kg-os súlycsoportjában ma a bronzéremért lép szőnyegre, miként a női 62 kg-ban ugyancsak kvótához jutott Sastin Marianna is.

Most végre az egész világ előtt!

Egy nappal azután, hogy a nurszultáni birkózó-világbajnokságon Lőrincz Viktor másodikként zárt a kötöttfogás 87 kg-os súlycsoportjában, kedden azért kellett szurkolnunk, hogy ne gyarapodjon a „családi ezüst”.

Tamás is megpróbálja

A még vasárnap döntőbe jutott Lőrincz Viktor a kötöttfogás 87 ­kg-os súlycsoportjában hétfőn ezüstérmes lett a nurszultáni birkózó-világbajnokságon, de a családnak még juthat arany a kazah fővárosban.

Lőrincz Viktor világbajnoki ezüstérmet szerzett

Lőrincz Viktor már az elődöntőbe kerüléssel olimpiai kvótát szerzett a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, a döntőben pedig kikapott, így ezüstérmet nyert.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …