Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 15., vasárnap, Valér napja

Címke: Boris Johnson

184 cikk 1/19 oldal

A függetlenség útjára lépne Edinburgh

A brit parlamenti választáson a skótok elsöprő többsége kinyilvánította, hogy az Európai Unióban akar maradni – mondta Nicola Sturgeon skót kormányfő.

Átalakult a politikai térkép

Boris Johnson győzelme annak köszönhető, hogy egyszerű üzenettel kampányolt: vigyük véghez a brexitet. Ezzel szemben a Munkáspárt túl sokat ígért túl sok embernek.

Szavaztak a britek, jöhet a brexit

Péntek délután kormányalakítási megbízást kapott II. Erzsébet királynőtől Boris Johnson, miután egy nappal korábban pártja, a Konzervatív Párt meggyőző fölénnyel nyerte meg az előre hozott választásokat.

Johnson: Az új kormány január 31-ig végrehajtja a brexitet

Az új brit kormány elsöprő erejű felhatalmazást kapott a parlamenti választásokon arra, hogy végigvigye a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) folyamatát, és ezt január 31-ig, a brexit jelenlegi határnapjáig végre is hajtja – mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Trump gratulált Johnsonnak, és erős kereskedelmi megállapodást ígért

„Nagy-Britannia és az Egyesült Államok most szabadon köthet új masszív kereskedelmi megállapodást a Brexit után. Ennek a megállapodásnak a potenciálja messze nagyobb és jövedelmezőbb lesz bármilyen megállapodásnál, amely az EU-val köthető. Ünnepelj, Boris!” – írta Trump mikroblogjában.
184 cikk 1/19 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …