Rekordösszegért celebkedne tovább Boris Johnson

Arcpirító mértékű összegről pusmognak.

Magyar Nemzet
Forrás: Independent, Mirror2023. 08. 02. 10:44
null
BRITAIN-POLITICS-ECONOMY-BUDGET Fotó: DAN KITWOOD
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori brit miniszterelnök megirigyelhette a volt brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock tavalyi produkcióját a Celeb vagyok, ments ki innen… helyi műsorában, és felajánlkozott a gyártó stúdiónak, az ITV-nek.

Johnson a szereplésért cserébe annyi pénzt kér, ami mellett a tavalyi harmadik helyen végzett volt egészségügyi miniszter 320 ezer fontos fizetése egy nagyon kis összegnek tűnne. 

Hiába a több mint ötmillió fontos végkielégítés, miután lemondott, most mégis ahol lehet, Johnson előszeretettel szerepel és meg is kéri az árát annak, hogy felszólaljon mint egykori brit miniszterelnök.

Amióta hazájában egyáltalán nem politizál, azóta rengeteg ideje maradt ezekre a fellépésekre, folyamatosan úton van és roadshow-zik, emellett pedig írja az életéről szóló könyvet is. Állítólag egy-egy ilyen fellépésért óránként 21 ezer fontot kér. Egy másik forrás a Mirrornak pedig arról beszélt, hogy még mindig hisz abban, hogy visszatérhet a brit politikába, de most nagyon jól érzi magát és rengeteget keres ezekkel a műsorokkal.

Nem ő lenne az első Johnson egy szórakoztató műsorban, az apja korábban, 2017-ben szerepelt már a televízióban. Valószínűsíthető, hogy az ITV felkereste Johnson csapatát is, hogy érdekli-e egy esetleges szereplés, ám akkor még arról beszéltek, hogy elutasította a lehetőséget. Most azonban folytatódnak a tárgyalások, a forgatás pedig még nem kezdődött el. 

Korábban Johnson több érdekes kijelentést is tett, ilyen volt, amikor arról beszélt, hogy a németek javaslata szerint amennyiben kitörne egy háború Ukrajna és Oroszország között, az ukránok jobban teszik, ha kapitulálnak. Erre a londoni német nagykövet ennyit reagált:

Az olykor nagyon szórakoztató volt kormányfőnek mindig is érdekes kapcsolata volt a valósággal. Ez most sincs másképp.

Korábban pedig arról is beszélt, hogy szerinte semmi értelme tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mert elzárkózott minden párbeszéd elől. A Johnson hivatali ideje alatti feszült brit–orosz viszonyt jól jelzi az is, hogy milyen megjegyzéssel fogadták Moszkvában Johnson lemondását: „Távozik a bohóc”.

Borítókép: Boris Johnson (Fotó: Dan Kitwoo/POOL/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.