Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 10., kedd, Judit napja

Címke: ebola

19 cikk 1/2 oldal

Az ebola is éledezik a háborúskodás idején

Nyugalomra szólított fel az ENSZ a Kongói Demokratikus Köztársaság északkeleti részén tapasztalt erőszak miatt. Beni városában a helybéliek felgyújtották a polgármesteri hivatalt és összecsaptak a rendőrökkel.

A WHO először előminősített egy ebola elleni védőoltást

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden először előminősített egy ebola elleni védőoltást, alig két nappal azután, hogy az Európai Bizottság engedélyezte feltételes forgalomba hozatalát. Ez volt eddig a leggyorsabb előminősítési folyamat a világszervezetnél.

Kétezerre emelkedett Kongóban az ebola halálos áldozatainak száma

Kétezerre emelkedett a Kongói Demokratikus Köztársaságban a tavaly kitört ebolajárvány halálos áldozatainak a száma – közölték kormányzati források pénteken, megemlítve, hogy a regisztrált ebolás esetek száma meghaladta a háromezret.

Új gyógyszerek segíthetnek az ebolásokon

Akár kilencvenszázalékos túlélési arány is elérhető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által az ebola ellen kiválasztott két új gyógyszerrel – mondta Szlávik János infektológus főorvos péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Megzabolázott ebolavírus

November óta négy vegyületet próbáltak ki, ezek közül kettő segítségével a fertőzöttek több mint 90 százaléka túlélte a halálos kórt, feltéve, ha a fertőzés után néhány nappal elkezdték a kezelést.

A WHO két ebolaellenes gyógyszert talált hatékonynak

Két megfelelően hatékonynak bizonyult gyógyszert választott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ebola leküzdésére kifejlesztett gyógyszerek közül, s ezentúl csak ezeket alkalmazzák a járványos betegség kezeléséhez.

Első számú közellenség

Az ebola megint pusztít Afrikában, a földrész középső részén kétezerhez közelít az áldozatok száma. Ez a halálos járvány 1976 óta tizedjére tért vissza a „szülőföldjére”.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …