Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 10., péntek, Amália napja
HÍR TV – Publi CaféSzivárványkoalíciók vihar előtt.

Címke: ebola

25 cikk 1/3 oldal

Afrikát eddig elkerülte a járvány

Bár a koronavírus már Afrika legtöbb országában megjelent, a 1,3 milliárdos népességű földrészen csak a hétvégén érte el az ezret a fertőzések száma.

A fekete haláltól az influenzáig

Nem is kell olyan messzire visszautazni az időben, hogy felidézzük a legutóbbi világjárványt: 2009 és 2010 között az A típusú influenza egyik altípusa, a H1N1 okozott nagy riadalmat.

Rosszabb, mint egy járvány

Egyetlen felelős szakember sincs ma a világon, aki azt mondaná, hogy a koronavírus, a SARS, az ebola, a zika- vagy a chikungunya-láz jelentik napjaink legkomolyabb egészségügyi kihívásait.

Az ebola is éledezik a háborúskodás idején

Nyugalomra szólított fel az ENSZ a Kongói Demokratikus Köztársaság északkeleti részén tapasztalt erőszak miatt. Beni városában a helybéliek felgyújtották a polgármesteri hivatalt és összecsaptak a rendőrökkel.

A WHO először előminősített egy ebola elleni védőoltást

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden először előminősített egy ebola elleni védőoltást, alig két nappal azután, hogy az Európai Bizottság engedélyezte feltételes forgalomba hozatalát. Ez volt eddig a leggyorsabb előminősítési folyamat a világszervezetnél.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …