Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 8., szerda, Dénes napja
HÍR TV - Keménymag:Jogállamiság vagy diktatúra?

Címke: foglalkoztatás

125 cikk 1/13 oldal

Eltérően védi Európa a munkavállalókat

Rövidített munkaidő bevezetésével, átmeneti bérkompenzációval, valamint az adózási kötelezettségek lazításával próbálják megakadályozni a munkahelyek elvesztését.

Komoly kihívás előtt áll a hazai foglalkoztatás

A koronavírus-járvány hatásai a következő hónapokban érződni fognak a foglalkoztatásban is, a becslések szerint tízezres nagyságrendben szűnhetnek meg álláshelyek a tavasz folyamán.

Az elbocsátást nem elég a működéssel indokolni

A munkavállalók egészségének védelme, a megfelelő tájékoztatásuk, valamint a munkavégzés feltételeinek garantálása a munkáltatók legfontosabb kötelezettségei tartoznak.

Veszélyhelyzetben rugalmas a munkajog

A munkavállaló és a munkáltató alkuja a veszélyhelyzet megszűntét követő harmincadik napig felülírhatja még a munka törvénykönyvében foglalt szabályokat is.

Újra kell építeni a gazdaságot

Több szervezet, pénzintézetek, munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek is üdvözölték a kormányfő bejelentését a gazdasági és munkahelyvédelmi intézkedésekről.

Enyhítenék a feszültséget

A kötelező egészségbiztosításról szóló törvény kibővítése a konföderációk szerint a jelenlegi, járványügyi intézkedések keretében elrendelt iskolabezárások miatt kiemelten fontos.
125 cikk 1/13 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …