Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 28., kedd, Károly, Karola napja

Címke: Fruitveb

31 cikk 1/4 oldal

Mégsem lett drágább a dió

A várakozások ellenére nem nőtt jelentősebben a dió ára az ünnepi időszak előtt, sőt egyes piacokon a tavalyinál is olcsóbban lehet hozzájutni a karácsonyi édességek egyik fontos összetevőjéhez.

Télig kapható magyar paprika

Az idén az időjárás is kedvezett a hajtató kertészeteknek, az enyhe ősz után csak a jövő hétre várt lehűlés vethet véget a szezonnak.

Aszály nehezítette a kertészek dolgát

Egyre nehezebben boldogulnak öntözés nélkül a gazdálkodók. A tavaszi aszály nagyban megnehezítette a vetést a kertészetekben, az ipari feldolgozásra szánt zöldségekből a korábbinál kisebb hozamokat értek el.

Megéri a gyors korszerűsítés

Szerényebb eredményekkel büszkélkedhet idén a hazai gyümölcs­ágazat, ám a korszerű ültetvények tulajdonosai a kevesebb termés ellenére is elégedettek lehetnek.

Elvitte a diótermést a fúrólégy

A Dunántúlon számos olyan ültetvény van, ahol szinte a teljes termést tönkretette a rovar. A kártevő terjedése miatt néhány éven belül a dunántúlihoz hasonló helyzetre lehet számítani az egész országban.

Mezei pockoktól tartanak a gazdák

A forró augusztus és a meleg ősz következtében alaposan elszaporodtak a rágcsálók, a szántók mellett pedig egyre több gyümölcsösben okoz gondot a jelenlétük.

Közepes lehet az idei diótermés

Az idén tavalyhoz hasonlóan közepes mennyiségű, mintegy 7-7,5 ezer tonna dió teremhet az országban – mondta az MTI-nek a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke, hozzátéve, hogy a dióbél az előző évek átlagánál 10-15 százalékkal többe kerül jelenleg.

Nem lesz háromszáz forintnál olcsóbb alma

A sokéves, 600 ezer tonna körüli átlagos mennyiségnél harmadával kevesebb, alig 400 ezer tonna lehet az idei almatermés, ami a korábbi, pesszimista becslésnél is gyengébb.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …