Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: gyerekek

79 cikk 1/8 oldal

Reggeli nélkül mennek iskolába

A kutatások szerint a gyerekek egyharmada úgy megy iskolába, hogy nem reggelizik – mondta Antal Emese dietetikus.

Érdekes tény a kétnyelvű gyerekekről

Másként gesztikulálnak a kétnyelvű gyerekek, több kézmozdulatot használnak, és ezekkel több információt közölnek, mint egy nyelven beszélő társaik – állapították meg a Zürichi Egyetem kutatói.

Továbbra is toboroznak gyerekeket a kolumbiai fegyveres csoportok

A különféle kolumbiai fegyveres csoportok továbbra is következetesen toboroznak gyerekeket, akiket aztán „ágyútöltelékként vagy kémekként” vetnek be, és szexuális zaklatások veszélyének is ki vannak téve – derült ki a Humanidad Vigente, az Oxfam és a Benposta Nacion de Muchachos jogvédő csoportok közös, csütörtökön közzétett jelentéséből.

A gyerekek jó kritikusok

Az egyik alapítóval, Gömör Tamással beszélgettünk a Matiné Zenekar indulásáról, a gyerekzenéről, valamint arról, hogy mi mindent lehet tanulni a gyerekektől.

Rakétatalálat ért egy iskolát Szíriában

Legkevesebb kilenc civil, köztük öt gyerek meghalt Szíria északnyugati részén, a jórészt iszlamisták ellenőrzése alatt álló Idlíb tartományban, amikor a szíriai kormányerők által kilőtt egyik rakéta eltalált egy iskolát – tudatta szerdán egy civil szervezet.

Afféle nevelőapa

A metróállomáson van egy kereskedő, jó áron adja az újszerű telefonokat. A készülékeket nézegetve arra gondoltam: szép dolog a pedagógia, de azért én még­iscsak egy éjjeliőr lennék.
79 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …