„Mecsetekben radikalizálódnak és 11 évesen késsel rohangálnak”

A támogatási rendszerek nem működnek, az integráció összeomlott – fogalmazott egy német jótékonysági szervezet szóvivője.

2024. 08. 09. 17:53
Open Mosque Day At Cologne Central Mosque
A general view of an Islamic Quran is being seen as several female worshippers are praying at the Cologne Central Mosque (DITIB) during the Open Mosque Day in Cologne, Germany, on October 3, 2023. (Photo by Ying Tang/NurPhoto) (Photo by Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Muszlim nők imádkoznak a kölni központi mecsetben Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Németországban élő migránsgyerekek a mecsetekben radikalizálódnak, bandákhoz csatlakoznak, és már 11 évesen késsel az utcán garázdálkodnak – figyelmeztetett egy vezető ifjúsági jótékonysági szervezet.

A keresztény „Die Arche” (A Bárka) nevű szervezetnek 33 központja van Németország-szerte, ahol több mint hétezer bevándorló- és szociálisan hátrányos helyzetű családból származó gyermeket és fiatalt támogatnak. Wolfgang Büscher szóvivő, aki 20 éve dolgozik a civil szervezetnél, a Bild újságnak adott interjújában azt mondta, hogy a folyamatos migránsáradat miatt Németország mostanra kritikus ponthoz érkezett – hívja fel rá a figyelmet a Daily Mail brit lap. 

A rendszerünk összeomlott. A végállomáson vagyunk. Ennek fő oka a folyamatos menekültáradat. A menekültek befogadásának befagyasztását követelem, különben már nem tudnánk segítséget nyújtani 

– fogalmazott a jótékonysági szervezet szóvivője. 

A Josi nevű szervezet szociális munkása szintén figyelmeztetett: „A támogatási rendszerek már nem működnek. Az integráció kudarcot vallott. Nem tudunk mindent megcsinálni”. Hozzátette: „A politikusok csak beszélnek és beszélnek, és szemet hunynak a problémák felett. Ez eszkalálódni fog, és lesz egy nagy durranás”.

Büscher arról is beszélt, hogy az általa segített fiatal migránsok, különösen az arab származásúak egyre gyakrabban „kriminalizálódnak és radikalizálódnak”. 

Minden olyan probléma, amelyet a menekültpolitika automatikusan magával hoz, de amelyet senki sem akar igazán felismerni, itt összpontosul. Különösen a muszlim fiatalok, serdülők mutatják meg, hogy mi a baj az integrációval. Itt már tizenegy évesek is késsel rohangálnak. 

– fogalmazott.

Elmondta, hogy sok fiatal „elveszik” a bűnbandákban, akik beszervezik őket. Azzal csábítják őket, hogy: „Gyertek hozzánk, ha nem szeretitek a németeket. Nálunk jobb”.

A Bárka központokba járó fiatalok közül sokan olyan mecseteket látogatnak, ahol radikális iszlámot hirdetnek – jegyezte meg Büscher, hozzátéve, hogy a mérsékelt imahelyeket „nyápic mecseteknek” nevezik. Hozzátette, hogy a berlini Bárkában gondozott 1500 fiatal között szinte nincs 13 év feletti muszlim lány, mivel nekik otthon kell maradniuk. 

Azt mondták nekem, hogy a szülők attól félnek, hogy a mi nyugati értékeink átterjedhetnek a fiatal lányokra. Így többé nem jöhetnének hozzánk, és mi már nem jutunk el ezekhez a családokhoz. Ők egy buborékban, egy másik rendszerben élnek 

– mondta. Hozzátette, hogy arról is tudomásuk van, hogy fiatal nőket kényszerítettek házasságra.

Borítókép: Muszlim nők imádkoznak a kölni központi mecsetben (Fotó: NurPhoto/AFP/Ying Tang)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.