Elfogtak egy 11 éves fiút, aki egy migráns bűnbandát vezetett Németországban

Több mint hetven betöréses lopásért felelős a mindössze 11 éves gyerek.

Forrás: V4NA2024. 07. 30. 4:52
illusztráció, rendőr, polizei (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok múlt csütörtökön fogták el azt a fiatalt egy betörési kísérlet során a németországi Schleswig-Holstein tartománybeli Norderstedtben, aki

mindössze 11 éves, és egy több mint 70 betöréses lopásért felelős ifjúsági banda vezetője volt. Most Hamburg közelében egy „biztonságos létesítményben” helyezik el. A gyermek novemberben kísérő nélküli kiskorúként érkezett Németországba.

Korára való tekintettel azonban nem vonható büntetőjogi felelősségre – írja a Bild című német lap. A helyzetet bonyolítja a hamburgi szenátus politikája, amely megtiltja a „biztonságos” létesítményeket a tartományon belül. Az állítólagos bűncselekményeinek súlyossága miatt a tisztviselők azonban nem tartják megfelelőnek, hogy a szokásos ifjúsági migránsközpontokban helyezzék el a gyereket, ezért át kell helyezni egy másik szövetségi államba, ahol megfelelőbb létesítmények vannak.

Thomas Jungfer, a Német Rendőrszakszervezet regionális elnöke bírálta a jelenlegi megközelítést. Mint mondta, „egy gyermeknek, aki tudja, hogy nem lehet felelősségre vonni, és pimaszul és dacosan viselkedik, egyértelmű jogállami válasszal kell szembenéznie” – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A rendőrség szerint a fiú nem egyedül cselekedett, hanem egy migráns fiatalokból álló csoportot vezetett, köztük egy 16 éves tunéziai fiatalembert, akit szintén letartóztattak. Mindketten egy hamburgi gyermek- és ifjúsági szükségszállón tartózkodtak, egy olyan intézményben, ahol a rendőrségnek a rengeteg balhé miatt egyébként is rendszeresen meg kellett jelennie.

Év eleje óta a rendőrségre 280 hívás futott be a központból. Az incidensekről szóló jelentések 101 támadásról, 29 kábítószerrel való visszaélésről, 30 a személyzet tagjai elleni támadásról, 42 erőszakkal való fenyegetésről és 35 vagyoni kárról számolnak be.

A menhely, Hamburg egyetlen kiskorúak számára fenntartott krízisintézménye, súlyosan személyzethiánnyal küzd és túlzsúfolt. 120 gyermeket helyeztek el egy 102 fő befogadására tervezett helyen.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.