Várja a gyerekeket az Erzsébet-karácsony, elstartolt a jelentkezés

Tavasszal és ősszel is nagy sikert arattak az Erzsébet-táborok, és télen sem állnak le a programok.

Forrás: MTI2024. 10. 01. 11:28
KONCZ Zsófia
Fotó: Katona Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel is fogadták a gyermekeket a felújított és modern Zánkai Erzsébet-táborban, amely szeptember 9. és 27. között osztálykirándulásoknak adott otthont – hívta fel a figyelmet közleményében a családokért felelős államtitkár. Koncz Zsófia szerint a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) teljes ellátást és több mint harminc különféle programot biztosított a turnusokban. 

Mint írta, osztálykirándulások tavasszal is voltak a zánkai táborban, így tavasszal és ősszel összesen több mint harmincezer 1–8. évfolyamos diák érkezett a háromnapos, kétéjszakás turnusokba. November 18-án kezdődik az Erzsébet-karácsony, amelyre már jelentkezhetnek az iskolák gyermekcsoportokkal az Erzsébettáborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz felületen.

Koncz Zsófia közölte: az őszi táborozás három héten át tartott. A diákok több mint harminc különféle program közül választhattak a hétfőtől szerdáig és a szerdától péntekig tartó turnusokban. 

A foglalkozások többsége konkrét tantárgyakhoz kapcsolódott, így a kikapcsolódáson túl új ismereteket is szerezhettek a diákok, amelyeket a későbbiekben a tanulmányaik során hasznosíthatnak

– hangsúlyozta, majd hozzátette: ismeretterjesztő, digitális és szociális kompetenciát fejlesztő programokon, előadásokon keresztül is bővíthették tudásukat. A kulturális programok sokszínűségét a Petőfi Kulturális Ügynökség együttműködése biztosította.

– Mára a felújított zánkai táborhely összes szállásépülete fűthető, és fedett közösségi terek is rendelkezésre állnak, így a programok rosszabb időjárás esetén is megvalósulhattak

– hangsúlyozta.

November 18-tól december 13-ig az Erzsébet-karácsony ünnepi programsorozattal várja a gyermekeket Zánkán az Erzsébet Alapítvány. A téli táborozási lehetőségre október 16-án 14.00 óráig tudnak jelentkezni az iskolák.

Borítókép: A zánkai Erzsébet-tábor (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.