Keresés
Magyar Nemzet
2020. május 29., péntek, Magdolna napja
HÍR TV – Háttérkép:Az EU elvei és a valóság

Címke: igazságszolgáltatás

17 cikk 1/2 oldal

Biztosított a fogvatartottak ellátása

A magyarországi börtönökben jelenleg közel 17 ezren raboskodnak, közülük 64 fő tölti tényleges életfogytig tartó szabadságvesztését.

Akadályozza a reform a géptragédia felderítését

Januárban startolt el Ukrajnában az igazságszolgáltatás reformja, amely Volodimir Zelenszkij államfő egyik fő választási ígérete volt. A folyamat nem zökkenőmentes.

Ítélet idő

Közhely, de mély valóságtartalommal bír az a nézet, hogy Magyarországon megszűnt az igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás van – vélekedik Gajdics Ottó.

Kérdések sora az iskolai késelő ügyében

Látszólag egyértelmű a győri iskolai késelő ügye, ám a nyomozóknak egy sor kérdést kell megválaszolniuk ahhoz, hogy vádemelés, majd ítélet születhessen. Nem mindegy ugyanis, hogy pontosan miért fogják elítélni.

Jelentős béremelés jön az igazságszolgáltatásban

Magyarország jó gazdasági teljesítménye lehetővé tette az igazságszolgáltatásban is a jelentős béremelést. A bírák és ügyészek illetménye 2020-tól három lépésben emelkedik majd.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …