Gulyás Gergely: Magyarországnak még Brüsszelből is „pecsétje van arról”, hogy az igazságszolgáltatása független

A francia elnök nincs tisztában a tényekkel.

Forrás: MTI2024. 05. 28. 15:33
Budapest, 2024. február 16.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 16-án.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az európai parlamenti kampányban is érdemes tisztelni a tényeket, még a francia elnöknek is” – kommentálta a francia elnök szavait a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hangsúlyozva, hogy Magyarországnak még Brüsszelből is „pecsétje van arról”, hogy az igazságszolgáltatása teljesen független.

A francia elnöktől is azt várjuk, hogy ezeket a tényeket az európai parlamenti választási kampány utolsó szakaszában is tartsa tiszteletben, és ne tegyen vitássá olyan kérdéseket, amelyeket még a brüsszeli bizottság is egyértelművé tett

– mondta Gulyás Gergely.

A miniszterelnökséget vezető miniszter Emmanuel Macron hétfői, Drezdában mondott beszédére reagált, amelyben a francia elnök azzal vádolt több uniós országot, köztük Magyarországot is, hogy nem garantálja az igazságszolgáltatás és a sajtó függetlenségét, illetve az egyetemek autonómiáját. 

Ez a tendencia mostanra valósággá vált Magyarországon. Ez volt a realitás Lengyelországban is a csodálatos választásokig

– hangoztatta Macron, kifejezve ellenérzését a jobboldali konzervatív kormányokkal szemben.

Borítókép: Gulyás Gergely: (MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.