Keresés
Magyar Nemzet
2021. január 24., vasárnap, Timót napja
HÍR TV – Civil körDurva demokrata politika kezd el megvalósulni.

Címke: javulás

12 cikk 1/2 oldal

IMF: javultak a globális gazdaság kilátásai

A globális gazdaság kilátásai jelentősen javultak az elmúlt hónapokban – mondta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője az 50. davosi Világgazdasági Forum pénteki zárónapján.

Javult a háztartások életszínvonala

Az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 2018-ban elérte az 1 millió 815 ezer forintot, 10,4 százalékkal volt magasabb, mint 2017-ben – írja a Világgazdaság a KSH adataira hivatkozva.

Venezuelai belügyminiszter: sokat javult a közbiztonság

Venezuela belügyminiszterének szombati közlése szerint sokat javult idén a közbiztonság az országban: 36,3 százalékkal kevesebb bűneset történt tavalyhoz képest nyolc alapvető bűncselekményfajtában.

Javulnak a hazai cégek termelési mutatói

Az Opten szerint a 2018-as vállalati pénzügyi beszámolók alapvetően pozitív képet festenek a magyar gazdaságról, az egy alkalmazottra vetített árbevétel alapján érezhetően nő a cégek termelékenysége, az eredménytermelő képességet tekintve ugyanakkor már nem ilyen pozitív a trend.

Kissé javult augusztusban az euróövezet gazdasági aktivitása

Augusztusban javult valamelyest a gazdasági aktivitás az euróövezetben, mivel a feldolgozóipari teljesítmény a korábbinál kissé lassúbb ütemben zsugorodott, bár a világkereskedelmi ellentétekkel kapcsolatos aggodalmak tovább rontották az üzleti kilátások megítélését a gazdasági szereplők körében a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet csütörtökön publikált előzetes felmérése szerint.

Tovább mérséklődtek a külső adósságmutatók

Magyarország külső sérülékenységének és kockázati megítélésének szempontjából kedvező folyamatok 2019 első negyedévében is folytatódtak – közölte a Magyar Nemzeti Bank.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …