Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 15., vasárnap, Valér napja

Címke: Kelemen Hunor

70 cikk 1/7 oldal

Gáncsoskodás Bukarestben

Kelemen Hunor úgy véli, meg kell tudni állapodni a másfél hónapja hivatalba lépett új román kormánnyal is, és nem számít arra, hogy Bukarest megpróbálja „beszántani” a magyarországi finanszírozású programot.

Lesz ágyú, lesz muníció

A Gábor Áron által öntött rézágyúk egyetlen megmaradt példánya a felújítás alatt álló sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumból most Budapestre érkezett.

Végeredmény: Kelemen Hunor a voksok 3,87 százalékát szerezte meg

Az érvényes szavazatok 3,87 százalékát szerezte meg a romániai elnökválasztás első fordulójában Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke – derült ki a szavazás hivatalos végeredményéből, amelyet csütörtökön ismertetett a központi választási bizottság.

A Magyar Polgári Párt szerint az összefogás hiányzik Erdélyben

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) értékelése szerint a Kelemen Hunor államelnökjelölt által elért eredmény a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásának a hiányát tükrözik. A párt álláspontját a vasárnap tartott elnökválasztás eredményéről az MPP sajtóirodája juttatta el hétfőn az MTI-hez.

Nehéz helyzetben kormányozhat Orban

Ha tisztelni fogja a magyarokat, mi is megadjuk a tiszteletet – üzente parlamenti felszólalásában Ludovic Orbannak Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Kelemen Hunor: Az RMDSZ nem ad biankó csekket senkinek

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) „nem ad biankó csekket” egyetlen kormánynak sem, csak az új kabinet összetételének és programjának ismeretében dönti el, megszavazza-e beiktatását.
70 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …