Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 24., szombat, Salamon napja
HÍR TV – InformátorBrutális tömegoszlatások 2006. október 23-án.

Címke: kémia

11 cikk 1/2 oldal

Jelentősen csökkent a kémiatananyag

Fontos és előremutató változásokat hoz a Nemzeti alaptanterv, illetve a hozzá kapcsolódó kerettantervek a kémia tantárgy esetében – mutatott rá egy a tartalomfejlesztésben részt vevő szaktanár.

Félmilliárdos elméleti kémikus

Félmilliárd forintnak megfelelő eurót nyert az Európai Kutatási Tanács (ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán Mátyus Edit, az ELTE TTK Kémiai Intézet kutatója.

Újratölthető világot alkottak

A lítiumion akkumulátor kifejlesztéséért amerikai, brit és japán tudós, John Goodenough, Stanley Whittingham és Josino Akira kapta az idei kémiai Nobel-díjat.

Bioműanyagok nyersanyagává bonthatók az algák

A kiterjedt algavirágzás óriási ökológiai és gazdasági terhet jelent, az így keletkező hatalmas mennyiségű biomassza azonban a jövőben bioműanyagok, biogáz vagy bioetanol nyersanyagforrásaként is hasznosítható.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …