Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 30., hétfő, Zalán napja
HÍR TV - Bayer show:Az ellenzéknek mindig van másik problémája

Címke: kiberbiztonság

16 cikk 1/2 oldal

A félelemre játszanak az adathalászok

E-mailben kínálnak szájmaszkot, gumikesztyűt megvételre nem létező webshopból, így próbálják meglovagolni a világjárványt az adathalász bűnözők.

Tömeges adatvesztések és rendszerfeltörések várhatók

Tömeges adatvesztések és rendszerfeltörések várhatók jövőre az informatikai biztonsággal és védelemmel foglalkozó ESET legfrissebb jelentése alapján, az elemzés szerint a 2020-as amerikai elnökválasztás ráirányítja a figyelmet a választások megzavarására és manipulációjára irányuló kísérletekre is, amelyek szinte biztosra vehetők a jövő évi voksoláson.

Újabb módszerekkel támadnak a csalók

Az internetes adathalászok célja a személyes adatok, internetbanki azonosítók, biztonsági kódok, jelszavak, bankkártyaadatok megszerzése.

Kié lesz valójában a főhatalom?

Ki és mi fogja gyakorolni a jövőben azt a formális vagy informális képességet vagy tekintélyt, amely meghatározza, milyen elvek, szabályok és gyakorlatok alapján működjön egy szervezett társadalom?

Közös kiberhadgyakorlatba kezdett Tajvan és az Egyesült Államok

Közös kiberhadgyakorlatba kezdett hétfőn Tajvan és az Egyesült Államok az Észak-Koreából, Kínából és egyéb helyekről származó állítólagos kibertámadásokkal szembeni harc keretében – jelentette a CNA tajvani állami hírügynökség.

Sokat javult Magyarország kiberbiztonsági felkészültsége

Magyarország jól áll a kiberbiztonság területén, a távközlési világszervezet (ITU) legutóbbi kiberbiztonsági helyzetértékelése alapján az ország a felkészültséget tekintve a 19. helyre került a két évvel ezelőtti 51. helyről, ami jelentős előrelépés – mondta a Bencsik Balázs, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének igazgatója a közmédiának kedden Budapesten, az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) részeként megrendezett Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencián.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …