Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 15., hétfő, Henrik, Roland napja

Címke: kína

1674 cikk 1/168 oldal

Száz virág nyílik ki Hongkongban

Összecsaptak a rendőrökkel szombaton a Kínához közeli Sangsuj városában tüntető hongkongiak, akik a kínai kereskedők jelenléte elleni tiltakozásul vonultak utcára.

Már az ENSZ előtt az ujgurkérdés

Sikerült kimaradnia a Kínában élő muszlim kisebbség, az ujgurok helyzete körül kibontakozó, nemzetközi konfliktusból a magyar kormánynak.

Elkezdődött a kubai vasút modernizációja

Elindult szombaton Havannából Kuba másik végébe egy újonnan vásárolt kínai kocsikból álló vonatszerelvény a szigetországi vasúti modernizáció első lépéseként.

Fekete tenger

A kínai vezetésnek szilárd a meggyőződése, hogy külföldről, mégpedig a tengerentúlról táplálják a hongkongi feszültséget.

Együtt építjük Eurázsiát

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kínai kollégájával folytatott tárgyalása után elmondta: a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításához már csak a hitelszerződés jóváhagyására van szükség.

Új korszak kezdődik a kínai-magyar barátságban

Vang Ji (Wang Yi) kínai külügyminiszter szerint áttörés előtt áll a két nép viszonya, Matolcsy György jegybankelnök pedig az eurázsiai korszak közös megépítéséről beszélt.
1674 cikk 1/168 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.