Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 14., szombat, Szilárda napja

Címke: kormányválság

23 cikk 1/3 oldal

Megosztottság uralja a bukaresti politikát

A hivatalosan már kisebbségben kormányzó Szociáldemokrata Párt vezetése úgy döntött, hogy a jövő héten kér bizalmi szavazást a parlamentben a Viorica Dancila vezette kabinetről.

Romániai kormányszakadás: utánuk a vízözön

Az ALDE kilépésével a baloldali kormánykoalíció elveszítette parlamenti többségét, Viorica Dancila miniszterelnök úgy tesz, mintha mi sem történt volna, és bejelenti: a PSD egymagában is folytatja a kormányzást.

Kelemen Hunor: Az RMDSZ gyors megoldást akar

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a román politikai válság gyors megoldását szorgalmazza, nem támogatja a Szociáldemokrata Párt (PSD) kisebbségben maradt kormányát.

A román elnök alkotmányos megoldást garantál

A politikai válságra Klaus Iohannis szerint léteznek megoldások, a maga részéről pedig „nemcsak őrködni fog afelett, hanem garantálja is”, hogy Bukarestben alkotmányos megoldás szülessen.

Továbbra is tart a kormányválság Olaszországban

Politikai fordulatot sürgetett Olaszországban a balközép Demokrata Párt főtitkára, nem titkolva, hogy az Öt Csillag Mozgalommal zajló kormányalakítási tárgyalásokat jelentős akadályok nehezítik.

Nincs vége a politikai káosznak Rómában

A balközép Demokrata Párt nem hajlandó egy olyan új kormány része lenni, amelyben a hivatalából múlt kedden lemondott Giuseppe Conte lenne ismét a kormányfő.

Salvini: A nép akaratát kell követni

Az olaszok akaratát kifejező új választásokat szorgalmazott „túlélési” kormányok alakítása helyett Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője az államfővel tartott megbeszélést követő sajtónyilatkozatában csütörtökön.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …