Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 12., szerda, Klára napja
HÍR TV – Keménymag:Gyurcsány a Momentumot is le akarja nyelni

Címke: kormányválság

27 cikk 1/3 oldal

Áthúzódik 2020-ra a belga kormányválság

Politikailag érzékeny kérdésre tapintott Fülöp belga király, amikor karácsonyi beszédében mielőbbi kormányalakítást sürgetett.

Megosztottság uralja a bukaresti politikát

A hivatalosan már kisebbségben kormányzó Szociáldemokrata Párt vezetése úgy döntött, hogy a jövő héten kér bizalmi szavazást a parlamentben a Viorica Dancila vezette kabinetről.

Romániai kormányszakadás: utánuk a vízözön

Az ALDE kilépésével a baloldali kormánykoalíció elveszítette parlamenti többségét, Viorica Dancila miniszterelnök úgy tesz, mintha mi sem történt volna, és bejelenti: a PSD egymagában is folytatja a kormányzást.

Kelemen Hunor: Az RMDSZ gyors megoldást akar

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a román politikai válság gyors megoldását szorgalmazza, nem támogatja a Szociáldemokrata Párt (PSD) kisebbségben maradt kormányát.

A román elnök alkotmányos megoldást garantál

A politikai válságra Klaus Iohannis szerint léteznek megoldások, a maga részéről pedig „nemcsak őrködni fog afelett, hanem garantálja is”, hogy Bukarestben alkotmányos megoldás szülessen.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …