Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 18., szerda, Diána napja

Címke: kritika

134 cikk 1/14 oldal

Két óra haláltánc a tébolyig

Magasan kiemelkedik Robert Eggers amerikai filmrendező A világítótorony című monokróm, nyomasztóan melankolikus filmdrámája a 16. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójából.

A fejfájás a mi középkorunk 

Aki huszonévesen füveskönyvet ír, az vagy dilettáns, vagy Petőfi Sándor szintű lángész. Az előbbi eset sajnos jóval gyakoribb, mint az utóbbi.

Merénylők

Szabó Zoltán A tardi helyzet és a Cifra nyomorúság mellett a poétikus Szerelmes földrajz szerzője a Magyar Nemzet munkatársaként ébresztő lelkiismerettel őrködött XX. századi sorsunk felett.

Én meg ordítom: Élni a jó!

Az idén egy híján harmincéves Omen azon kevés zenekar közé tartozik, amely a klasszikus magyar heavy metal hagyományokat követi. Nemrég jelent meg Halálfogytiglan című nagylemezük.

Szerelmek és sötét vermek

Azt gondolná az ember, hogy könnyed nyári szórakozásra, kósza kis színházi kalandra csábít a Sztalker-csoport és a Gyulai Várszínház közös előadása, amely Shakespeare legnépszerűbb komédiáját mutatja be.

Másodlagos jelentések értő olvasóknak

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia igazi retró gyermekirodalmi csemegével rukkolt elő értékátörökítő programjának részeként.

Az anyag átalakul fénnyé

Lehet bizalom nélkül élni, de felesleges, ugyanis eljön az idő, amikor nem marad más, csak a bizalom. A Recirquel Újcirkusz Társulat My Land című produkciójában pedig kulcsszerepe van a bizalomnak.

Értelmetlen lebegés

Claires Denis a Csillagok határán című alkotása esetében a legnagyobb probléma mindjárt a forgatókönyvvel adódott, pedig a leírás alapján a történet akár ígéretes is lehetett volna.
134 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.