Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 13., péntek, Luca, Otília napja

Címke: légiközlekedés

72 cikk 1/8 oldal

Biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés

A tavalyinál biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés, a balesetek és az áldozatok száma is jelentős csökkenést mutat – közölte Gilberto Lopez Meyer, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) alelnöke a szervezet Genfben tartott konferenciáján.

Egy újítással könnyebb lesz aludni a repülőn

Egy londoni tervezőcég viszonylag egyszerű megoldással rukkolt elő, melynek lényege, hogy az ülés két oldalára egy-egy szárny, pontosabban kihajtható oldalsó, kipárnázott rész kerül.

Szuperexpresszel a fapadosok ellen

A most 25 éves Eurostar példája azt mutatja, hogy ha odafigyelnek a részletekre, a vasút versenyképes alternatíva lehet, és egyre inkább azzá válik, ahogy nő a szén-dioxid-mentes közlekedés jelentősége.

Felépült a ferihegyi cargo város

Átadták a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a Cargo City logisztikai központot. A 32 millió eurós beruházással a budapesti repülőtér árukezelési kapacitása évi 200 ezer tonnára nő.

Csak az okos szemüvegnek hisznek

A virtuális valóság segítségével képes gyorsan, pontosan behatárolni a repülőgépek külső felületén keletkezett hibákat az ­AerinX magyar startup.

Még a lézerágyú birtoklása is bűncselekmény lesz

Nem kizárt, hogy a drónokkal kapcsolatos törvényeket is szigorítani kell, hiszen október közepén, három egymást követő napon illegális drónberepülés bénította meg a repülőteret.

Légitilalom: leszállás csak Havannán

Az Egyesült Államok kormányzata megtiltja, hogy amerikai légitársaságok Havannán kívül más kubai városokba is közlekedtessenek járatokat – adta hírül Donald Trump elnök kabinetje pénteken.
72 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …