Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: mezőgazdaság

716 cikk 1/72 oldal

Véget ért a nyári kalászosok és a repce aratása

A kedvezőtlen időjárási körülményekkel nehezített szezon ellenére Magyarország ellátása megfelelően biztosított a 2019/2020-as szezonban – közölte az Agrárminisztérium.

Megnyílt a Farmer Expo Debrecenben

Háromszáz kiállító részvételével nyílt meg Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása.

Idén a kereslet dominál az almapiacon

Nemcsak Magyarországon, de a legnagyobb európai almatermesztő Lengyelországban is a tavalyinál jóval kevesebb terem a gyümölcsből.

Teret nyer itthon a növényi fehérje

A magyar társadalom mellett az agrárium szereplői is elutasítják a műhúsok, laboratóriumi húsok, illetve étkezési rovarok elterjedését a hagyományos húsfélék helyettesítésének érdekében.

Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani a FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) közös prognózisa szerint.
716 cikk 1/72 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.