Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 16., vasárnap, Mózes, Botond napja
HÍR TV – CIVIL KÖRAktuális problémákra nem ad választ az ellenzék

Címke: Nemzetközi Energiaügynökség

15 cikk 1/2 oldal

Megállítanák a metánszökést

Az üvegházhatású gázok kibocsátáscsökkentésének egyik leghatásosabb módja az, ha az olajipari vállalatok a kitermelésekor kiszabaduló metánt nem eresztik szabadjára.

Élénkülő LNG-beruházások

A beruházások 2019-ben rekordot döntöttek, megközelítették a 65 milliárd dollárt. A lendület egyik mozgatórugója az, hogy a fejlesztők ma gyorsabban teljesítik a beruházások szakaszait, mint korábban.

Stagnált a világ karbonkibocsátása

A fejlett régiók megújulóenergia-alapú beruházásai, a japán atomreaktorok újraindítása és a szén esetenkénti földgázra váltása mellett az enyhe időjárás is közrejátszott a végeredmény alakulásában.

Tehetnek az olajcégek a klímáért

Egyetlen energetikai vállalat sem úszhatja meg az átalakulást, az iparág minden szereplőjének meg kell fontolnia, hogyan reagál a klímacélok által állított kihívásokra.

Osztrák pénzből támadják Paks II-t

A Paks II Atomerőmű ellenzőivel szemben eminens nemzeti érdek Magyarország energetikai kitettségének csökkentése és a villamosenergia-import minimalizálása.

A forró égövön lakók is hűtenének

Majdnem 2,8 milliárd ember él olyan területen, ahol a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 Celsius-fokot, és alig tíz százalékuknak van klímaberendezése – hívta fel a figyelmet a Nemzetközi Energiaügynökség.

Nincs csodatechnológia

A nukleáris alapú áramtermelés mellett a hidrogén mint energiahordozó hasznosításának létjogosultságára hívta fel a figyelmet a Nemzetközi Energiaügynökség.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége