Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 22., vasárnap, Móric napja

Címke: OECD

168 cikk 1/17 oldal

Elismeri a kormány oktatási törekvéseit az OECD

Az adatok szerint az elmúlt években nőtt a felsőoktatásban diplomát szerző fia­talok aránya hazánkban, és sokkal több külföldi hallgató jár ide, mint 2010-ben.

Jól vizsgáztak a magyar tanárok

Nem újdonság a felmérés azon megállapítása sem, hogy hazánkban igencsak eltolódott a nemek aránya a pedagógusszakmában: a nevelőink 79 százaléka nő, ami jóval magasabb a 68 százalékos OECD-átlagnál.

Juttatásokkal egészülhetnek ki az iskolaigazgatói bérek

Az iskolaigazgatói bérek juttatásokkal való kiegészítése is megtörténhet, ha az Országgyűlés elfogadja a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerdán benyújtott módosítását – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Sikeres magyar kiállás a hazai fuvarozók érdekében

A magyar küldöttség határozott fellépése akadályozta meg az EU-n kívüli országok fuvarozói kvótáinak növelését a Nemzetközi Közlekedési Fórum éves miniszteri csúcstalálkozóján.

A magyar Európa legelhízottabb nemzete

Az elhízás nemcsak önmagában veszélyes a szervezetre, hanem kimutatták, hogy szoros összegfüggésben van több krónikus betegséggel is.
168 cikk 1/17 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.