Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 24., péntek, Timót napja

Címke: rendszerváltás

46 cikk 1/5 oldal

Akváriumból készítettünk halászlét

Ismét ki kell jelenteni, hogy a rendszerváltoztatók mi magunk voltunk, varsói, prágai, budapesti, temesvári és baltikumi polgárok.

Rendszerváltás 30

Brenner György (1939–1993) karikatúrái a Ludas Matyi 1989. decemberi számából.

Rendszerváltás eufória nélkül

Elsősorban a globális világba és a digitális korszakba születő fiatal generációk, de mindannyiunk érdeke, hogy a rendszerváltás történelmi jelentőségével érdemben foglalkozzunk.

Egy szimbolikus erejű népszavazás

Egy teljes emberöltő, azaz kereken harminc év telt el a rendszerváltás egyik leginkább átélhető eseménye, az 1989. november 26-án rendezett négyigenes népszavazás óta.

Rendszerváltás

Tovább mélyült a belpolitikai válság Hongkongban. Az elmúlt napok hírei a tüntetők vandalizmusáról és a hatóságok erőszakos fellépéséről szóltak.

Álruhás pópa

Két történelmi helyzet rendezésében is Battha Pál, az Antall-kormány egykori szakértője felmenőinek volt meghatározó szerepük.

Kémtörténeteim

Amikor az ember eljut bizonyos korba, én már sajnos itt tartok, felgyülemlenek a tapasztalatai. A négy éve elhunyt Egon Bahr, a német biztonságpolitika atyja jó ismerősöm volt.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …