Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma napja
HÍR TV – TROLL:Az Index a lét és nemlét mezsgyéjén.

Címke: Sára Sándor

13 cikk 1/2 oldal

A férfilélek képszilánkjai

Huszárik Zoltán 1971-ben rendezte meg a Szindbádot, és ezzel új fejezetet nyitott a magyar és az egyetemes filmtörténetben.

A lovak szemének fájdalmán át

Kevés történelmi film képes arra, hogy a lovak szenvedésén keresztül átadja egy nemzet szenvedését. Sára Sándor 1978-ban készült filmje, a 80 huszár ilyen alkotás.

Száz magyar művel indít a filmlexikon

Magyar filmek a kezdetektől napjainkig címmel online filmlexikont indított a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet.

Sára Sándorra emlékeztek Budapesten

Sára Sándor a Duna Televízió egykori elnökeként is meghatározó egyénisége volt a rendszerváltást követő időszaknak – jelentette ki Lezsák Sándor Budapesten, a Nemzeti Fórum Kölcsey Körében, ahol a filmrendező-operatőrre emlékeztek.

Szabadon elérhető Sára Sándor-filmek

A közelmúltban elhunyt Kossuth-nagydíjas rendező, operatőr, fotográfus, a Duna TV volt elnöke hét emblematikus filmjét október 31-ig szabadon elérhetővé teszi a Magyar Nemzeti Filmalap.

A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjától.

Október 11-én búcsúznak Sára Sándortól

Sára Sándor szeptember 22-én hunyt el. A Balázs Béla-díjjal, a Magyar Mozgókép Mestere címmel és az MMA életműdíjával is kitüntetett művészt hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után érte a halál.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …