Kihirdették a XX. Lakiteleki Filmszemle díjait

Véget ért a Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékére meghirdetett XX. Lakiteleki Filmszemle, amelyet a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum Nonprofit Kft., illetve a Dunaversitas Egyesület november 17. és 19. között rendezett meg. A ma reggeli díjkiosztó ünnepséget a díjnyertes filmek vetítése és Sára Sándor-szobor avatása zárta.

Magyar Nemzet
2021. 11. 19. 14:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunaversitas Egyesület által felajánlott másfél millió forintos különdíjat, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem könyvcsomag és szakmai képzés különdíját, az MTVA M5-ös csatornájának különdíját, a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 25 ezer forintos különdíját és a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 25 ezer forintos különdíját a Branka című alkotás kapta. Rendező: K. Kovács Ákos, Budapest.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által felajánlott egymillió forintos különdíjat, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete 25 ezer forintos különdíját és a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub 25 ezer forintos különdíját a Mi svábok mindig jó magyarok voltunk című alkotás kapta. Rendező: László Gábor, Budapest.

Kövér László, az Országgyűlés elnökének egymillió forintos különdíját és a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium csoportjainak 25-25 ezer forintos különdíját a Megbélyegzetten – 1968 című alkotás kapta. Rendező: Varga Ágota, Szentendre.

A Magyar Művészeti Akadémia ötszázezer forintos különdíját, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 50 ezer forintos különdíját és a lakiteleki önkormányzat különdíját az Ahol mégsem kolbászból van a kerítés című alkotás kapta. Rendező: Bácskai Gabriella, Budapest.

A Dunaversitas Egyesület által felajánlott ötszázezer forintos különdíjat és a Petőfi Népe 5o ezer forint értékű különdíját a Csak ide című alkotás kapta. Rendező: Miklós Mátyás Levente, Kolozsvár, Románia.

A Miniszterelnökség ötszázezer forintos különdíját a Tervek nélkül semmik leszünk című alkotás kapta. Rendező: Osgyáni Gábor, Miskolc.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kétszázötvenezer forintos különdíját, az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület százezer forintos különdíját, a mezőörsi Gr. Széchenyi István Népfőiskola és a három napos forgatási lehetőséget a Színház- és Filmművészeti Egyetem műtermében és eszközeivel, valamint az utómunka lehetősége különdíjakat Az egyetértés útján című alkotás kapta. Rendezők: Szőcs Richárd, Deák András, Erdőfüle, Románia.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kétszázötvenezer forintos különdíját, az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. könyvcsomagját és a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság 25 ezer forintos különdíját az Őrtüzek nyugaton című alkotás kapta. Rendező: Harcsa Béla, Budapest.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kétszázötvenezer forintos különdíját a Nagyon köll már az eső című alkotás kapta. Rendező: Csubrilo Zoltán, Magyarkanizsa, Szerbia.

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum százötvenezer forintos különdíját az Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása című alkotás kapta. Rendező: Major Anita, Csabdi.

Kairosz Kiadó százötvenezer forintos különdíját a Dűne című alkotás kapta. Rendező: Ulrich Gábor, Kecskemét.

A Medimédia Kft. százötvenezer forintos különdíját a Válaszúton című alkotás kapta. Rendező: Chilton Flóra, Budapest.

A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány százezer forintos különdíját a Légből kapott világ című alkotás kapta. Rendező: Kvalla Gábor Balázs, Kalocsa.

A Mediaworks Hungary Zrt.  százezer forintos különdíját a Kard és kalács – a Krisztus-katonaság hagyománya Hajdúdorogon című alkotás kapta. Rendező: Kovács László, Budapest

Siklósi Beatrix százezer forintos különdíját az Ő és én című sorozat kapta. Rendező: Hajnal Gergely, Budapest.

Az Agrárminisztérium különdíját a Möszijő Holló című alkotás kapta. Rendező: Tóth Dani, Kalocsa.

A Honvédelmi Minisztérium különdíját az Attila örökösei című alkotás kapta. Rendező: Kiss-Stefán Mónika, Délegyháza.

A Honvédelmi Minisztérium különdíját a Detto című alkotás kapta. Rendező: Vörös András, Pomáz.

A Honvédelmi Minisztérium különdíját A magyar puszta madarai című alkotás rendezője, Végh Attila kapta.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. különdíját a A fekete hétfő – Az erdélyi tornádó című alkotás kapta. Rendező: Miholcsa Gyula, Marosvásárhely, Románia.

A Magyar Hírlap nagyinterjúját és féléves előfizetését és a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub 25 ezer forintos különdíját A magyar puszta madarai című alkotás kapta. Rendező: Végh Attila, Nagymaros.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíját a Megbélyegzetten – 1968 című alkotás főszereplője, Kovács László kapta. Rendező: Varga Ágota, Szentendre.

A Nemzeti Művelődési Intézet különdíját az Ön is Wekerle? című alkotás kapta. Rendező: Peresztegi Hanna, Budapest.

A Nemzeti Művelődési Intézet különdíját a Kőbe vésve…? című alkotás kapta. Rendező: Debreceni Kamilla, Csap, Ukrajna.

A kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 25 ezer forintos különdíját a

Sophia című alkotás kapta. Rendező: Répási Zsolt, Budapest.

A kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium 25 ezer forintos különdíját a Vírusirtók című alkotás kapta. Rendező: Bagi Vilmos.

A kunszállási Aranyalkony Nyugdíjas Klub 25 ezer forintos különdíját a Bahget Iskander, a fény művésze című alkotás kapta. Rendező: Kissné Menyhárt Ágnes, Budapest.

A nap filmje, a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium diákjai és a közönség döntése alapján, a „Branka” című alkotás lett, rendezője: K. Kovács Ákos (Budapest).

Borítókép: Csoportkép a résztvevőkkel (Lakiteleki Filmszemle)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.