Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: Szerbia

919 cikk 1/92 oldal

Washington nem vállalja a közvetítést Belgrád és Pristina között

Az elmúlt hónapokban ismét fokozódott a feszültség a felek között, miután Pristina tavaly novemberben 100 százalékos vámot vetett ki a Szerbiából érkező árukra, s a koszovói parlament tavaly december 14-én elfogadta azokat a törvénymódosításokat, amelyek lehetővé teszik a biztonsági erők hadsereggé alakítását.

Belgrádba utazik Áder János hétfőn

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint a köztársasági elnök szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal felavatja Hunyadi János szobrát a zimonyi Duna-parton.

Több mint ötezren vesznek részt a srebrenicai békemenetben

Több mint ötezren vesznek részt a srebrenicai békemenetben, amely hétfőn indult a bosznia-hercegovinai Tuzla melletti Nezuk faluból, és szerdán érkezik meg Srebrenicába, ahol másnap a huszonnégy évvel ezelőtti mészárlásról emlékeznek meg – közölte a Klix.ba boszniai hírportál.

Koszovói fék hátráltatja a szerbiai törekvéseket

Nagyon lassan halad Szerbia uniós csatlakozásának folyamata, és ez ugyanúgy rányomja a bélyegét az országban uralkodó közhangulatra, mint a Belgrád és Pristina közötti feszültség ismételt kiéleződése.

A kosárelnök szerint a csapat túlteljesítette a várakozásokat

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke szerint a magyar válogatott túlteljesítette a várakozásokat azzal, hogy a hetedik helyen végzett a szerb-lett rendezésű női Európa-bajnokságon.
919 cikk 1/92 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.