Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Szlovákia

721 cikk 1/73 oldal

Összefogásban bízik a Csemadok első embere

Csakis a közös, egységes fellépés lehet a következő évi megméretésen a siker záloga — mondta Bárdos Gyula, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség országos elnöke.

A Dunán túl

Szlovákiának van egy nagy létszámú, történelmi okokból egy tömbben élő, évezredes hagyományokkal rendelkező, saját kultúráját követő és arra nagyon büszke közössége.

A magyarokra is figyelni fog Caputová

Különleges szakmai tanácsadói szervet hoz létre a kisebbségi ügyekért ­Zuzana Caputová, aki június 15-én lép hivatalba Szlovákia első női köztársasági elnökeként.

Aranyos agyagkancsó

Közel kétezer ezüstpénzt és két arany-dénárt túrtak ki vaddisznók Észak-Szlovákiában, Likavka környékén. A kincset 1527-ben vagy az azt követő években áshatták el.

Kisebbségi tanácsadói testületet hoz létre az új szlovák államfő

Zuzana Caputová új szlovák köztársasági elnök, akit egy hét múlva iktatnak be hivatalába, választási ígéretéhez híven a jövőben szeretne szorosabban együttműködni az országban élő nemzeti kisebbségekkel is, ezért soraikból héttagú kisebbségi tanácsadói testületet hoz létre.

Terítéken az EU jövője

A „populista nacionalisták” is veszélyt jelentenek az Európai Unió egységére, egyebek mellett erről is szó volt a Pozsonyban tegnap elkezdődött biztonságpolitikai konferencián.
721 cikk 1/73 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.