Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Címke: teherán

83 cikk 1/9 oldal

Van félnivalója Netanjahunak

A 69 éves politikus amellett érvel, a teljes jobboldalt maga mögé sorakoztatva – akár 56 vagy 57 mandátum megszerzésével – képes lesz stabil koalíciót alkotni a 120 fős parlamentben (kneszet).

Irán bejelentette, felhagy a nukleáris kutatási és fejlesztési önkorlátozással

Irán bejelentette péntek hajnalban: oly módon csökkenti tovább a 2015-ös nukleáris megállapodásban vállalt kötelezettségeinek teljesítését, hogy egyáltalán nem korlátozza az urándúsítással kapcsolatos kutatási és fejlesztési tevékenységét. A döntésről Mohamed Dzsavád Zaríf külügyminiszter tájékoztatta az Európai Uniót.

Párizs arra inti Teheránt, térjen vissza a nukleáris alku betartásához

Teheránnak mielőbb vissza kell térnie a nukleáris programjának korlátozásáról 2015-ben kötött többhatalmi megállapodás betartásához, és meg kell tennie azokat a lépéseket, amelyek biztosíthatják a Perzsa-öbölben kialakult feszültségek feloldását – közölte a francia külügyminiszter a Párizsban tárgyaló Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter-helyettessel.

Trump hasznosítaná Japán jó viszonyát Iránnal

A négynapos japán látogatáson tartózkodó Donald Trump amerikai elnök közölte hétfőn Abe Sindzó kormányfővel, hogy az Egyesült Államok hasznosítani szeretné Japán jó viszonyát Iránnal arra, hogy párbeszédet folytathasson Teheránnal.

Háborúval fenyeget Trump

Egyre nyíltabb fenyegetések hangzanak el Washington és Teherán között: Donald Trump amerikai elnök vasárnapi Twitter-üzeneté­ben már Irán végnapjairól vizionált.

Amerikai erőfitogtatás a Közel-Keleten

Az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója figyelmeztette Iránt, hogy Washington megtorol bármiféle esetleges ellenséges cselekedetet, amit a perzsa állam esetleg végrehajt.
83 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.