Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: versenyképesség

226 cikk 1/23 oldal

BGE-rektor: A versenyképesség növelése és az oktatási kínálat fejlesztése a cél

Az alkalmazott kutatások intenzív folytatását, az oktatási kínálat minőségalapú fejlesztését és a versenyképesség növelését jelölte meg célként Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora, akit az államfő újra, öt évre nevezett ki a felsőoktatási intézmény élére július 1-jével.

Van lehetőség az adócsökkentésre

Domokos László szerint elsősorban a munkára rakódó közterhek lefaragása jöhetne szóba, a lépés ugyanis javítana az ország versenyképességén.

Fékezi a hazai gazdaságot a túlszabályozott környezet

Évtizedes távlatban a kétszeresére kell növelni a magyarországi banki hitelkitettséget, és jobban be kell vonni az elérhető egyéb forrásokat, hogy megvalósulhassanak a kitűzött növekedési célok.

Új javaslatok növelnék a versenyképességet

A vállalkozások digitális fejlesztését, illetve a felnőttképzés kiterjesztését érintő javaslatokat vitatták meg a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) tagjai legutóbbi ülésükön.
226 cikk 1/23 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.