időjárás °C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Védik a vírustól a visszatérő orosz űrhajósokat

Forrás: MW
2020.10.13. 14:25
Védik a vírustól a visszatérő orosz űrhajósokat

Minimálisra korlátozzák a visszaérkező Szojuz MSZ–16 orosz űrhajót fogadó csapat létszámát.

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt a minimálisra korlátozzák a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) visszatérő Szojuz MSZ–16-os orosz űrhajó legénységét a kazahsztáni földet érést követően fogadó csapat létszámát.

A tájékoztatás szerint az intézkedésre azért van szükség, hogy az orosz asztronautákat megvédjék egy esetleges fertőzéstől, amikor kisegítik őket az űrhajó kabinjából.

Az óvintézkedés jegyében megtiltanak bármilyen kapcsolatteremtést a visszaérkező asztronautákkal, amely nem kapcsolódik szorosan az ilyenkor szokásos eljárásrendhez.

Nagyon alaposan fertőtlenítik azokat a járműveket is, amelyekkel a legénységet elszállítják majd a helyszínről.

Az űrhajósokat segítő csapat tagjai Kazahsztánba érkezéskor PCR-vírusteszten esnek át, valamint lesz náluk igazolás arról, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Hatalmas mennyiségű számítógép kelt el az elmúlt időszakban

A pándémia első hullámának végére a számítógép vásárlások során megközelítőleg 79 millió darabot értékesítettek a harmadik negyedévben a gyártók.

A koronavírus-járvány a fogyasztók és a vállalatok részéről is drámaian megemelte a számítógépek iránti igényt, a gyártóik egészen a közelmúltig nem is tudtak mit kezdeni a kialakult helyzettel, így rövidebb vagy hosszabb időszakokra főként a laptopokból termékhiány alakult ki. Az USA-ban a nyár vége különösen kellemetlennek bizonyult a vevők számára, a diákoknak vásárolni kívánt olcsóbb laptopokért épp hogy csak közelharcra nem kellett fanyalodni az üzletekben.

A Canalys piackutató cég szerint az elvártnak megfelelően nagyon jól jártak a gyártók, összesen olyan 79 millió asztali és hordozható számítógép értékesítésre került sor az idei harmadik negyedévben, ami éves összehasonlításban 13 százalékos növekedést jelent.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.