Védik a vírustól a visszatérő orosz űrhajósokat

Minimálisra korlátozzák a visszaérkező Szojuz MSZ–16 orosz űrhajót fogadó csapat létszámát.

Forrás: MW2020. 10. 13. 14:25
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt a minimálisra korlátozzák a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) visszatérő Szojuz MSZ–16-os orosz űrhajó legénységét a kazahsztáni földet érést követően fogadó csapat létszámát.

A tájékoztatás szerint az intézkedésre azért van szükség, hogy az orosz asztronautákat megvédjék egy esetleges fertőzéstől, amikor kisegítik őket az űrhajó kabinjából.

Az óvintézkedés jegyében megtiltanak bármilyen kapcsolatteremtést a visszaérkező asztronautákkal, amely nem kapcsolódik szorosan az ilyenkor szokásos eljárásrendhez.

Nagyon alaposan fertőtlenítik azokat a járműveket is, amelyekkel a legénységet elszállítják majd a helyszínről.

Az űrhajósokat segítő csapat tagjai Kazahsztánba érkezéskor PCR-vírusteszten esnek át, valamint lesz náluk igazolás arról, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Hatalmas mennyiségű számítógép kelt el az elmúlt időszakban

A pándémia első hullámának végére a számítógép vásárlások során megközelítőleg 79 millió darabot értékesítettek a harmadik negyedévben a gyártók.

A koronavírus-járvány a fogyasztók és a vállalatok részéről is drámaian megemelte a számítógépek iránti igényt, a gyártóik egészen a közelmúltig nem is tudtak mit kezdeni a kialakult helyzettel, így rövidebb vagy hosszabb időszakokra főként a laptopokból termékhiány alakult ki. Az USA-ban a nyár vége különösen kellemetlennek bizonyult a vevők számára, a diákoknak vásárolni kívánt olcsóbb laptopokért épp hogy csak közelharcra nem kellett fanyalodni az üzletekben.

A Canalys piackutató cég szerint az elvártnak megfelelően nagyon jól jártak a gyártók, összesen olyan 79 millió asztali és hordozható számítógép értékesítésre került sor az idei harmadik negyedévben, ami éves összehasonlításban 13 százalékos növekedést jelent.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.