Már az okosórák szíjaiba is kamerákat szerelne a csúcsvállalat

Elsődelegesen videohívások megkönnyítését szolgálná sok más funkciója mellett.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 07. 19:04
null
A korábbi típussal ellentétben a tartozékba még két Sony szenzoros kamera került Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Videohívásokhoz is ideális a Wristcam, ami egy, az Apple Watch okosórák új típusához készült szíj – írja az origo.hu.

Bár pletykáltak már arról, hogy az Apple idővel kamerát rakna az Apple Watch okosóráira, és lehetővé tenné a FaceTime-hívásokat a csuklóról, de ez a dolog még várat magára.

Addig is itt a Wristcam nevű szíj az Apple Watch okosórákhoz, ami nem csak a videohívás lehetőséget ígéri, de fotózást és videózást is, közvetlenül az órával.

A korábbi típussal ellentétben a tartozékba még két Sony szenzoros kamera került
Fotó: PEXELS

A tartozékba két Sony szenzoros kamera került, és az Apple is hitelesítette. A videohíváshoz 2 megapixeles, a fotózáshoz 8 megapixeles kamerát mellékelt a gyártó, van mikrofon is. A szíj 8 GB-os tárhelyet is kapott az elkészült anyagok tárolásához, a kapcsolódó app pedig átvisz mindent vezeték nélkül az iPhone-ra.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Okosóra vagy okos karpánt? Segítünk választani!

Okosóra vagy okos karkötő? Ez a kérdés gyakran felmerül, ha az ember az egészsége, vagy a kényelme miatt valamilyen mobil kiegészítő vásárlását tervezi. Általános választ erre nem lehet adni, hiszen mint szinte minden esetben, itt is sokat számítanak a körülmények, tehát, hogy ki, mire, milyen feladatokra, és milyen körülmények között használná a terméket. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, hogy így segítsünk a döntés meghozatalában – olvasható az Origó cikkében.

Miben hasonlítanak?

Az okosórák és okos karkötők között alapvető eltérések figyelhetőek meg, de vannak olyan dolgok is, amiben ez a két termékcsalád megegyezik. Ez persze nem meglepő, hiszen a gyökereik közösek, mondhatjuk úgy is, hogy egy tőről fakadnak.

Mindkettő viselhető eszköz, amelyet pánt segítségével rögzítenek a csuklóra. Mindkettő rendelkezik elektronikus kijelzővel, illetve különféle, fiziológiai adatokat, valamint sebességet, távolságot mérő szenzorokkal. Az okos órák és okos karkötők vezeték nélküli úton csatlakoztathatóak mobil eszközhöz, és képesek ezekre továbbítani a mért adatokat, amelyeken ezek egy speciális szoftver segítségével jeleníthetőek meg. Emellett (legalábbis ideális esetben) tudják jelezni, ha a mobilra hívás érkezik. Most viszont jöjjenek a különbségek.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.