időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Már az okosórák szíjaiba is kamerákat szerelne a csúcsvállalat

Forrás: ORIGO.HU
2020.12.07. 19:04
Már az okosórák szíjaiba is kamerákat szerelne a csúcsvállalat

Videohívásokhoz is ideális a Wristcam, ami egy, az Apple Watch okosórák új típusához készült szíj – írja az origo.hu.

Bár pletykáltak már arról, hogy az Apple idővel kamerát rakna az Apple Watch okosóráira, és lehetővé tenné a FaceTime-hívásokat a csuklóról, de ez a dolog még várat magára.

Addig is itt a Wristcam nevű szíj az Apple Watch okosórákhoz, ami nem csak a videohívás lehetőséget ígéri, de fotózást és videózást is, közvetlenül az órával.

A korábbi típussal ellentétben a tartozékba még két Sony szenzoros kamera került
Fotó: PEXELS

A tartozékba két Sony szenzoros kamera került, és az Apple is hitelesítette. A videohíváshoz 2 megapixeles, a fotózáshoz 8 megapixeles kamerát mellékelt a gyártó, van mikrofon is. A szíj 8 GB-os tárhelyet is kapott az elkészült anyagok tárolásához, a kapcsolódó app pedig átvisz mindent vezeték nélkül az iPhone-ra.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Okosóra vagy okos karpánt? Segítünk választani!

Okosóra vagy okos karkötő? Ez a kérdés gyakran felmerül, ha az ember az egészsége, vagy a kényelme miatt valamilyen mobil kiegészítő vásárlását tervezi. Általános választ erre nem lehet adni, hiszen mint szinte minden esetben, itt is sokat számítanak a körülmények, tehát, hogy ki, mire, milyen feladatokra, és milyen körülmények között használná a terméket. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, hogy így segítsünk a döntés meghozatalában – olvasható az Origó cikkében.

Miben hasonlítanak?

Az okosórák és okos karkötők között alapvető eltérések figyelhetőek meg, de vannak olyan dolgok is, amiben ez a két termékcsalád megegyezik. Ez persze nem meglepő, hiszen a gyökereik közösek, mondhatjuk úgy is, hogy egy tőről fakadnak.

Mindkettő viselhető eszköz, amelyet pánt segítségével rögzítenek a csuklóra. Mindkettő rendelkezik elektronikus kijelzővel, illetve különféle, fiziológiai adatokat, valamint sebességet, távolságot mérő szenzorokkal. Az okos órák és okos karkötők vezeték nélküli úton csatlakoztathatóak mobil eszközhöz, és képesek ezekre továbbítani a mért adatokat, amelyeken ezek egy speciális szoftver segítségével jeleníthetőek meg. Emellett (legalábbis ideális esetben) tudják jelezni, ha a mobilra hívás érkezik. Most viszont jöjjenek a különbségek.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.