Nagy áttörés történt a gamer laptopok piacán

Heteken belül jönnek az NVIDIA GeForce RTX 3000 videovezérlős gamer laptopok.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 14. 8:24
null
A kép illusztráció Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heteken belül jönnek a GeForce RTX 3000 videovezérlős gamer laptopok. A sejtettnek megfelelően az NVIDIA bemutatta a GeForce RTX 3000 videokártyáinak laptopokba szánt változatait a CES-en, ezek már a következő hetekben piacra kerülő gamer noteszgépekben is feltűnnek majd, rövid időn belül 70+ új modellben válnak elérhetővé – olvasható az Origo cikkében.

Kezdésként a 999 dollártól induló laptopokba szánt GeForce RTX 3060 gyorsabb a laptopos GeForce RTX 2080-nál, 6 GB GDDR6 videomemóriával szerelte az NVIDIA.

A cég szerint 1080p felbontásban, minden grafikai beállítást ultrára állítva akár 90 FPS-es tempóval is képes futtatni a legújabb játékokat, így az árárért cserébe egy abszolút szörnyeteg.

A nagyobbik testvére a 8 GB GDDR6 memóriával ellátott GeForce RTX 3070, ez már 1440p felbontás és ultra beállítások mellett is képes lehet futtatni a legújabb játékokat 90 FPS-sel, az 1299 dollártól induló noteszgépekben lesz kapható.

A kép illusztráció
Fotó: PIXABAY

Végül az akár 16 GB GDDR6-tal is elérhetővé váló GeForce RTX 3080 a világ legerősebb laptopos videovezérlője, az említett 1440p és ultra kombináció mellett 100+ FPS-es sebességet is lehetővé tehet a játékokban. A grafikus vezérlőt használó noteszgépek 1999 dollárnál kezdődnek majd.

Ugyan az NVIDIA új laptopos videovezérlői ugyanazt az Ampere architektúrát használják, mint az asztali számítógépes variánsaik, de a melegedés és fogyasztás miatt természetesen muszáj volt visszavenni a tempójukból, lassabbak azoknál. Ennek ellenére most eljutottunk arra a pontra, hogy a PC-s játékosok jókora tábora nyugodtan elgondolkodhat az asztali számítógépének gamer laptopra való lecserélésén, hacsak nem ragaszkodnak minden áron a 4K felbontású játékfuttatáshoz.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.