Újabb hajlítható kijelzőjű mobil készült + videó

Már jó ideje a világ legnagyobb okostelefon-gyártói közé tartozik a Xiaomi, ennek megfelelően az új termékek bejelentésénél is igyekeznek követni a nagyokat.

Forrás: VG.HU2021. 04. 02. 12:30
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén már hetekkel korábban megkezdték a közönség felkészítését az újdonságokra. Az információk aztán több részletben érkeztek, és kiderült, hogy a hajlítható kijelzőjű mobil mellett számos új mobiltelefon, valamint laptopok és viselhető eszközök is megjelennek majd a kínai társaság kínálatában, de ami igazán érdekes, hogy azt is közölték: az elektromos járművek piacán is megjelennek. Egyébként elektromos roller már szerepel a cég kínálatában, azonban most 1,5 milliárd dollárból elindítják az elektromos autók fejlesztését, amire a következő tíz évben a tervek szerint tízmilliárd dollárt költenek – derül ki a vg.hu cikkéből.

Az e-mobilitási elképzelések mellett a legizgalmasabb újdonság egyértelműen a vállalat első hajlítható kijelzőjű telefonja, a Mi Mix Fold.

A készülék a dizájnt tekintve a Samsung és a Huawei nyomdokain halad,

vagyis belül található a nagyobb, 8,01 hüvelykes, 4:3-as képarányú OLED-kijelző, amely 2480×1860 pixel felbontású, összehajtva pedig egy 6,52 hüvelykes, 90 hertz frissítési rátájú képernyőt kapunk.

A Xiaomi közlése szerint a kijelző 200 ezer hajtogatást is kibír.

A Mi Mix Foldban az okos­tele­fonok között először használtak folyékony lencsét, amellyel az emberi szem működését igyekeztek lemásolni. A technológia lényege, hogy a lencse elektromosság hatására tudja változtatni a formáját, vagyis változó fényviszonyok és körülmények között is alkalmas jó minőségű képek készítésére.

A Xiaomi ráadásul alaposan megtámogatta számítási kapacitással is az új megoldást, saját Surge C1 csipje segíti ugyanis a kamerarendszer működését, ami a cég szerint gyorsabb fókuszálást és feldolgozást tesz lehetővé.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A Mi Mix Fold megkapta a már ismert, 108 megapixeles főkamerát is, illetve van még 123 fokos látószögű, 13 megapixeles felbontású szenzor is a kameraszigeten. Az új, hajlítható kijelzőjű telefon nagyon meggyőző, 5020 milliamperórás akkumulátort kapott, amely a társaság szerint most a legnagyobb a hasonló mobilok között. Ehhez egy spe­ciális megoldást alkalmaztak, párhuzamosan két akkumulátort használ a készülék, egy 2460 és egy 2560 milliamperórásat, amelyeket akár 37 perc alatt fel lehet tölteni.

A teljesítményről a Qualcomm Snap­dragon 888 processzor gondoskodik, lesz 12 és 16 gigabyte RAM-os modell is, a tárhely pedig 256, illetve 512 gigabyte-os lesz. A legolcsóbb verzió is nagyjából 1300 euró­nak megfelelő jüanba kerül, arról egyelőre nincs információ, hogy a nemzetközi piacra mikor érkezik, Kínában már elindult az előrendelés, a készülék április 16-tól lesz kapható – olvasható a Világgazdaság oldalán.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.