Már az USB 4-es PC-kből is hiány keletkezhet a piacon

Az USB 4 és Thunderbolt 4 portok működését biztosító chipekből is hiány van – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 14. 10:54
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A globális chiphiány rengeteg termékkategóriára van hatással, gyakorlatilag minden fogyasztói elektronikai terméket érint már valamilyen szinten. Az Igor's Lab beszámolója szerint olyan lapkák elérhetőségével is gond van, amelyekre elsőre nem gondolnánk. A Tiger Lake processzorra építő PC-k készletei is szűkössé válhatnak, többek között azért, mert az USB 4 és a Thunderbolt 4 portok működését biztosító vezérlőegységekből is hiány van.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az Igor's Labs forrásai szerint a Texas Intstruments kapcsolódó alkatrésze is elérhetetlenné vált, ennek eredményeképp pedig az USB 4-es támogatással rendelkező PC-k készleteivel is még nagyobb gond lehet.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A 2022-es év közepéig tartani fog a globális chiphiány

Legalább a jövő év közepéig tart a globális chiphiány, amely hátráltatja az autógyártást és veszélyezteti a fogyasztási célú technológiai termékek szállítását is – erre figyelmeztetett a világ egyik legjelentősebb elektronikai bérgyártója, a szingapúri székhelyű Flex.

A Flex harminc országban több mint száz üzemet működtet, elektronikai termékeit más vállalatok megrendelései alapján gyártja, a gyártási folyamat összes állomásánál – így a műszaki, tervezési, gyártási, elosztási, logisztikai tevékenységen át a termékek értékesítés utáni szervizeléséig – egyaránt jelen van.

Ügyfelei közé olyan közismert vállalatok tartoznak, mint például a Ford Motor amerikai autógyártó, a Dyson brit technológiai csoport, az Ocado brit online kereskedelmi és technológiai cég vagy éppen a Hewlett-Packard Enterprise amerikai informatikai szolgáltató konszern.

Lynn Torrel, a Flex beszerzési és ellátási lánc igazgatója a Financial Times című londoni üzleti napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a gyártók egyre-másra rontják előrejelzéseiket arra nézve, hogy mikor ér véget a félvezetőkből kialakult globális hiány.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.