Felgyorsul az új felsőkategóriás mobilok töltése

Hiába gyorsult a töltés, nagy kár, hogy nem adnak töltőket a drága új készülékekhez.

Forrás: origo.hu2021. 08. 24. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 91Mobiles értesülései szerint a Google heteken belül, idén ősszel debütáló Pixel 6 és Pixel 6 Pro okostelefonját a vállalat főhadiszállásán 33 wattos adapterekkel töltik a dolgozók, vagyis arra lehet számítani, hogy gyorstöltésben mindkét modell fejlődik, az eddigi 18 helyett 33 wattos teljesítményre.

Mindezek fényében különösen nagy kár, hogy a Google is beállt a sorba, és nem ad töltőt a drága új készülékekhez.

Bár alapvetően a környezetvédelemre hivatkoznak a gyártók ezek elhagyásakor, amint arról beszámoltunk, a kritikusok szerint így külön csomagolásban, külön fuvarral kényszerülnek új töltőt szerezni a vásárlók, akiknek általában nem kallódik külön töltő a fiókban, és ha mégis, akkor biztosan nem támogatja az új mobil gyorstöltési szabványait, vagyis az eszközt nem tudják teljes értékűen használni, csak amennyiben külön vásárolnak új töltőt is.

A Pixel 6 és 6 Pro egyébként megújult dizájnt, egyedi Tensor csipet, frissített, 50 megapixeles főkamerát és 12 megapixeles ultraszéles kamerát hoznak majd, de 48 megapixeles, 4x-es telefotós egység csak a Pro modellben lesz.

Hivatalosan csak ennyit erősített meg a Google egyelőre, időközben viszont piacra dobta a Pixel 5a-t, ami számos fontos újítással a Pixel 4a 5G még jobb, még olcsóbb variánsa – azonban kizárólag Amerikában és Japánban lesz elérhető.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.