időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Nemzetközi szinten terjednek az iszlám digitális banki szolgáltatások

Forrás: mandiner.hu
2021.08.14. 19:47 2021.08.14. 20:24
Nemzetközi szinten terjednek az iszlám digitális banki szolgáltatások

Július közepén mutatta be a kuvaiti Boubyan Bank Group a Nomo nevű, iszlám digitális bankmárkát.

Kuvait egyik vezető iszlám bankja lakossági és kereskedelmi ügyfeleket egyaránt kiszolgál vagyonkezelési, befektetési szolgáltatásokat nyújtva, ráadásul mindezt a saría törvényeinek megfelelően.

Innovatív jövő a banki szolgáltatások terén

A Nomo a csoport teljesen új, megfelelő engedélyekkel rendelkező brit digitális bankja, ami a Bank of London, illetve a The Middle East (BLME) alá tartozó márka. A Nomo digitális megoldást kínál a pénz mozgatásához, befektetéséhez és az ahhoz való hozzáféréshez, az Egyesült Királyságban és nemzetközi viszonylatban is, könnyen és biztonságosan – olvasható a Mandiner.hu cikkében.

A cég szerint szolgáltatásuk olyan nemzetközi életmóddal rendelkező ügyfelek számára jött létre, akik intelligens, egyszerű és biztonságos technológiával szeretnék kezelni a pénzüket.

Állításuk szerint a regisztrációs folyamat csupán néhány érintés a telefon kijelzőjén, így percek alatt, sorban állás nélkül megnyithatjuk a számlánkat.

Így aztán az Apple Pay alkalmazáson keresztül bárhol is vagyunk a világban, zökkenőmentesen intézhetjük banki ügyeinket. A nemzetközi fizetéseket fontban (GBP) vagy dollárban (USD) intézhetjük, virtuális vagy digitális MasterCard segítségével. 

A Nomo számos innovatív digitális banki terméket és szolgáltatást kínál ügyfeleinek. Adel Al-Majed, a Boubyan Bank Group vezérigazgatója elmondta, hogy a napi banki ügyintézés mellett a Nomo Sharia-kompatibilis befektetési lehetőségeket is nyújt, határozott idejű betétek formájában. 

Feltörekvő iszlám pénzügyi piac

A FinTech weboldal szerint jelenleg az egyik legizgalmasabb fejlesztési terület az iszlám FinTech, azaz pénzügyi-technológiai piac, mely várhatóan gyors növekedésre számíthat. Az előrejelzések szerint a tranzakciók volumene 2025-re eléri a 128 milliárd dollárt, ami 161 százalékos növekedést jelentene 2020-hoz képest. Egyelőre Szaúd-Arábia tűnik a legsikeresebbnek, de Kuvait is a tíz legjobban teljesítő ország között van a térségben. A Nomo pedig jelentős fellendülést hozhat az országnak a következő hónapokban. 

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.