Teljesen új operációs rendszerrel érkezik a forradalmi játékkonzol

Debian helyett az Arch disztribúció adja a SteamOS 3.0 alapját – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 11. 14:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Valve kézikonzoljával kapcsolatos híreket követőknek már feltűnhetett, hogy a Steam Decken futó SteamOS alapjaiban változik meg a jelenleg szabadon letölthető verziójához képest, hiszen Debian Linux helyett az Arch Linux tetejére építik a vállalat illetékesei. A jelenleg elérhető SteamOS még a Steam Machine számítógépek korából származik, hosszú évek óta halottnak titulálható a projekt.

 

A PC Gamer jóvoltából most érkezett némi tájékoztatás a fundamentális változás kapcsán, a Valve szerint az alapcsere legfontosabb okát a disztribúciók frissülése közti különbség jelenti. A Debian ugyan folyamatosan kap biztonsági fejlesztéseket, plusz a népszerű alkalmazások új kiadásai is elérhetővé válnak rá, azonban a rendszermagja rendkívül ritkán és lassan aktualizálódik. Ezzel szemben az Arch Linux minden egyes komponense folyamatosan frissül a legújabb stabil változatra, verziószámos kiadások sincsenek az operációs rendszerből.

 

Lawrence Yang dizájner szerint ez sokkal jobb alap a SteamOS 3.0 számára, hiszen az Archban mindig elérhetők a legújabb mások által készített fejlesztések, plusz a Valve számára is sokkal gyorsabb fejlesztési és kiadási tempót tesz lehetővé. Ennek megfelelően a Steam Deck kézikonzol vásárlói ritka és nagy frissítések helyett folyamatosan kisebb patcheket kapnak majd.

 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.