idezojelek

Tönkretette volna egy funkció a legendás játék felújított változatát

Szándékosan nem támogatja az ultraszéles felbontásokat a remasterelt kiadás – olvasható az Origó cikkében.

Cikk kép: undefined
2021. 09. 11. 17:42

A monitorgyártók már évek óta reklámozzák a gamereknek az ultraszéles képarányú modelljeiket, hiszen állításuk szerint azokon jóval nagyobb látószöget tudnak biztosítani a játékok, így jobb élményt nyújthatnak. Ez önmagában igaz, ám egyes régebbi címek még trükközéssel sem vehetők rá a tipikusan 21:9 képarányú felbontás használatára, míg az újabbak fejlesztői időnként szándékosan nem támogatják, mivel online játék esetén unfair kompetitív előnyt jelentene.

Most a Diablo II: Resurrectedről derült ki, hogy biztosan nem fogja támogatni az ultraszéles monitorokat, pontosabban ezeken 19:9 lesz a képarány, fekete kitakarásokkal a képernyő szélein. Ennek oka, hogy a húszéves játék felújított változata alapvetően továbbra is az eredeti motort és programozást használja, a kérdésesnél szélesebb monitorokon pedig a pálya olyan részei is láthatók volnának már, amelyeken az ellenfelek még nem képesek érzékelni a játékosokat.

Ezeket az ellenfeleket reakció kiváltása nélkül tudnák támadni a játékosok.

Érdekességként a Diablo II futtatásáéhoz annak idején minimum 640×480 pixeles monitorra volt szükség, de az ideális játékélményhez 800×600 pixeleset ajánlott a Blizzard.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.