Hosszas várakozás után visszatér minden idők egyik legjobb játéka

A rajongók 15 éve várják, hogy elkészüljön a legendás Metroid-sorozat akkor beígért új része, ami sok kitérő után visszatérne a gyökerekhez, és befejezné a főszereplő, Samus Aran történetét. Nagyon nehezen akart összeállni a játék, és sokáig úgy tűnt, hogy végleg elveszett a fejlesztési pokolban. Most azonban már csak napokra van a megjelenése – írja az Origó.

Forrás: Origo.hu2021. 10. 05. 13:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Super Mariót mindenki ismeri. Valószínűleg még a Zelda-sorozat is mondhat valamit azoknak, akik egyébként nem annyira járatosak a videójátékok világában, azonban számukra talán a Metroid-sorozat már nem annyira ismert. Ez persze nincs így azok között, akik gyakorlott játékosok és ismerik a Nintendo történetét, hiszen a Metroid legalább akkora legenda, mint a Mario vagy a Zelda, csak talán több mélypontja volt az idők során, mint a fentebbi két sorozatnak. Hamarosan azonban a sorozat visszatér, mégpedig sok év kimaradás után, ráadásul rögtön úgy, hogy visszatér az eredeti, 2d-s gyökerekhez.

Az eredeti Metroid még 1986-ban jelent meg a Nintendo első konzoljára, a NES-re, amit aztán 1991-ben követett egy folytatás, már a Game Boyra, majd rögtön egy másik 1994-ben a Super Nintendo-konzolra. Ez a rész a Super Marióhoz hasonlóan a Super Metroid nevet kapta, elképesztő sikert aratott, sokan a mai napig a valaha készült egyik legjobb játéknak tartják.

A Metroid egyébként alapvetően számos ponton hasonlít a Marióhoz, így tehát nagyon fontos benne az ugrálás és a platformerkedés, azonban emellett a szabad felfedezés és a harc is központi szerepet kapott a játékban. A Metroid volt az egyik első játék, amelynek központi szereplője egy nő volt.

A játékot és magát a látványvilágot (ami a korabeli Nintendo-játékokhoz képest meglehetősen sötét hangulatú volt) többnyire az Alien inspirálta, valamint az Alien-filmek legendás látványtervezőjének, H.R. Gigernek a munkája. Ennek örömére a fejlesztők a főellenséget el is nevezték Ridley-nek, az Alient rendező Ridley Scott után.

Végül számos hordozható és otthoni Nintendo-konzolja megjelent 2D-s, oldalra scrollozós klasszikus rész után érdekes módon a japán vállalat egy amerikai fejlesztőcsapathoz, a Retro Studioshoz fordult, hogy valahogy átértelmezze a Metroid világát és játékmenetét a harmadik dimenzióba, mégpedig a nem sokkal korábban megjelent GameCube konzolra.

Habár a GameCube a Nintendo egyik legsikertelenebb konzolja lett, az erre megjelent, teljesen új és 3D-s Metroid Prime előtt viszont azóta is egyöntetűen borul le a szakma, a kritikusok és a játékosok.

A héten pedig megjelenik a Metroid Dread nevű új rész, ami visszatér a sorozat gyökereihez, és ismét 2D-s környezetbe ágyazva hozza vissza a klasszikus játékmenetet. Ez pedig egy olyan pillanat lesz, amire a rajongók már 15 éve várnak.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Nintendo

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.