Kiszivárogtak a legolcsóbb Radeon videókártyák

Megkötések mellett mindkettő elégséges lehet Full HD-s játékra – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 24. 15:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy a belátható jövőben újból lehetnek komolyan vehető videókártyák a 200 dolláros árszegmensben, az Intel potenciálisan 179 dollár körüli Arc modelljének egyelőre csak az AMD fog biztosan konkurenciát állítani.

A VideoCardz jóvoltából most aránylag részletes információk érkeztek a Radeon RX 6400 és Radeon RX 6500 XT modellekről, mindkettő a Navi 24 kódnevű grafikus processzort használhatja, az RDNA2 architektúrának köszönhetően pedig erősen limitált teljesítménnyel, de még a ray tracinget is támogathatják. A gyorsabb modellben 1024 stream processzor, a lassabbikban pedig 768 stream processzor dolgozhat.

A forrás szerint mindkét termék 4 GB GDDR6 videómemóriát kaphat, méghozzá 64 bites adatsínen. Az utóbbi nem hangzik jól, de várhatóan 14 Gbps sebességű memóriachipek dolgozhatnak rajtuk, a 112 GB/s átviteli sebesség korrekt párosítás lehet a grafikus processzoraik általános sebessége mellé.

Nem túlságosan fájó megkötések mellett elfuthatnak rajtuk Full HD felbontásban a játékok.

Ha minden igaz, akkor az új Radeonok 2022 első negyedévében debütálhatnak, először a Radeon RX 6500 XT kerülhet forgalomba, a testvére röviddel később követheti majd. A várható ajánlott áraikról nem tudott információval szolgálni a forrás.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Videókártya (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.