Bemutatták a világ első légtisztítós fülhallgatóját

A használata során negatív ionokat bocsát ki a viselő arca elé – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2022. 01. 07. 16:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizarr kütyüvel érkezett a Consumer Electronics Show-ra a tajvani Ible, állítása szerint az Airvida E1 a világ első légtisztító funkcióval rendelkező fülhallgatója. 

A termék teljesen vezeték nélküli helyett nyakpántos kialakítású, az utóbbiba integrálta a gyártó a Breathing Pathway Eco Ion névre keresztelt technológiáját, a készülék a viselő arca elé negatív ionokat kibocsátva próbálja tisztítani a levegőt.

Az Ible szerint a megoldás a levegőben lévő baktériumok, patogének, pollenek, allergének ellen is hatásos, a koronavírust állítólag azonnal képes hatástalanítani a szén-hidrogén kötéseinek felbontásával. Más esetekben a kibocsátott ionok egyszerűen hozzácsapódnak a levegőben szálló részecskékhez, emiatt azok nehezebbé válnak, majd a gravitáció hatására a földre esnek – írja az Origó.

Ugyan a negatív ionos technológia önmagában feltehetően az elvárt módon működik, azonban nem világos, hogy az Airvida E1 ténylegesen képes-e bármi ellen említésre méltó védelmet nyújtani. 

Az aggodalom különösen mozgás közben és nem szélcsendes időben tűnik megalapozottnak, hiszen ilyenkor feltehetően egy szempillantás alatt elillannak a viselő arca elől az eszköz által generált ionok.

Még nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerülhet piacra a termék, de fülhallgató nélküli változata már jó ideje kapható, a briteknél bruttó 185 fontba (80 ezer forintba) kerül. Az Airvida E1 akkus üzemideje folyamatos zenehallgatás és légtisztítás mellett 8 óra, csak légtisztító módban pedig 30 óra.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.