Amerikában továbbra is majdnem mindenkinek iPhone kell

A Counterpoint Research szerint csak kétszázalékos emelkedést produkált az amerikai mobilpiac, de a szektor 57 százaléka az Apple kezében van – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 02. 12:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Counterpoint Research az amerikai mobilpiacra vonatkozó, negyedik negyedéves elemzését is kiadta, tavalyra vonatkozóan. Ez alapján az amerikai piac csak kétszázalékos növekedést produkált, amit az elemzők az ellátási nehézségekre, korlátozásokra és késett bejelentésekre fognak.

Az USA mobilpiacának 57 százaléka azonban az Apple kezében van, az iPhone 13 széria népszerűsége miatt egy negyedév alatt 17 százalékos növekedést produkált a cég. A Samsung 11 százalékos éves növekedés mellett 24 százalékon áll (a Galaxy A szériának köszönhetően), innentől lefelé azonban már csak a Motorola érdemel említést, kilenc százalékkal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.