Másfél évtized után nőtt a zenei CD iránti kereslet

Az egyesült államokbeli fiatalok elkezdték újból felfedezni a korongokat – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 03. 14. 13:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy meglepetést okozott az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetségének (RIAA) zeneértékesítési jelentése, a szervezet szerint a tavalyi évben 2004 óta először nőtt a zenei CD-k eladásából származó bevétel, a 2020-ban tapasztalthoz képest plusz 101 millió dollárral 584 millió dollárra rúgtak az eladások. Kontextusként a csúcsot jelentő 2000-ben 13,2 milliárd dollár bevételt generált a CD.

Mindeközben az évek óta reneszánszát élő hanglemez is óriásit ment, a 2020-as 644 millió dollár után tavaly már 1 milliárd dollárt tettek ki az eladásai. Az RIAA szerint összességében a fizikai zeneeladások tavaly 1,65 milliárd dollár bevételt termeltek az USA-ban,

1996 óta először mutatott fel növekedést az ipar.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.