Megerősítette a kibertámadást a legnagyobb grafikus kártya fejlesztő cég

Adatokat loptak ki a vállalattól, a működését nem befolyásolja az incidens – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 03. 02. 13:01
null
Fotó: Justin Sullivan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatást adott ki a napokban félig-meddig már beismert kiberincidense kapcsán az NVIDIA. Állítása szerint a február 23-án történt betörés során dolgozók belépési adatait és bizalmas üzleti információkat loptak az egyik számítógépes rendszeréből, ezek mára elkezdtek nyilvánosan elérhetővé válni az interneten. A támadók kizárását követően kiberbiztonsági szakemberektől kért segítséget, továbbá értesítette a hatóságokat. Az esetnek nincs köze Ukrajna inváziójához.

Az NVIDIA közleménye nem tért ki az értesülésre, miszerint megtorlásként kibertámadást indított volna a hackerek ellen, a betörésért felelősséget vállalat LAPSU$ csoport szerint zsarolóvírust telepített a szerverére. Ha ez meg is történt, az NVIDIA beismerni valószínűleg nem fogja az esetet.

A chiptervező nem vár fennakadást a hétköznapi működésében és az ügyfelek kiszolgálásában, vizsgálja a bűnözők által kiszivárogtatni kezdett információkat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: az Nvidia központja a kaliforniai Santa Clarában (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.