Bemutatkoztak a legújabb Radeon videókártyák

Elődeikhez képest enyhén gyorsabbak és határozottan drágábbak – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 11. 12:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissítette a stratégiailag legfontosabbnak gondolt három videókártyáját az AMD, papíron már piacra is került a 4K-s játékfuttatásra szánt Radeon RX 6950 XT, az 1440p felbontásban jeleskedő Radeon RX 6750 XT, továbbá a Full HD-ben bármivel megbirkózó Radeon RX 6650 XT.

Az újdonságok ajánlott fogyasztói árai 1099/549/399 dollárban lettek meghatározva, ami 100/70/20 dollár felárakat jelent a közvetlen elődeikhez képest. A termékek javarészt kiegészíteni fogják az AMD meglévő kártyakínálatát, a régóta kapható 6900 XT és a 6700 XT továbbra is elérhetőek maradnak, míg a 6600 XT forgalmazását megszüntetik a kártyagyártó partnerek.

Az új Radeonok annyiban különböznek az elődeiktől, hogy a GDDR6 videómemóriájuk 16 Gbps helyett 18 Gbps sebességű, továbbá enyhén magasabbak a grafikus processzoraik órajelei, viszont ezekkel együtt kissé megnőtt a fogyasztásuk is. Az egyetlen tényleges hardveres változást az új memóriachipek használata jelenti, egyébként az új kártyák azonosak az eddigi modellekkel.

GeForce RTX 3070 vs. Radeon RX 6750 XT az AMD mérései alapján. Az átlósan csíkozott rész esetében 1080p felbontást kell érteni NVIDIA Image Scaling vagy Radeon Super Resolution használatával. Fotó: AMD

Az AMD szerint játékokban a grafikus vezérlők tipikusan öt-hat százalékkal gyorsabbak az elődeiknél, ami nem túl hangzatos, így a bejelentés során leginkább azzal foglalkoztak a sajtósok, hogy a rivális GeForce-okhoz képest jobb ár-érték arányt és kedvezőbb wattonkénti képkockasebességet kapnak a vevők.

Az új Radeonok piacra dobása leginkább marketingfogás, műszakilag nincs különösebb indok a létezésükre.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.