A tech óriásai egyre csak híznak a járvány alatt

Vártnál nagyobb lett a Facebook, a Google, az Apple és a Samsung bevétele.

Forrás: MW2020. 10. 30. 17:04
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál nagyobb lett az egyik legnagyobb tech cég, a Facebook bevétele és nyeresége a harmadik negyedévben. A bevétel éves szinten 22 százalékkal, 21,47 milliárd dollárra emelkedett, szakértők 19,8 milliárd dollárt vártak.

A negyedéves adózott eredmény 29 százalékkal, 7,85 milliárd dollárra, részvényenként 2,12 dollárról 2,71 dollárra emelkedett. Elemzői várakozások átlagában kisebb, 1,9 dolláros részvényarányos eredmény szerepelt.

A várakozásokat meghaladó, 59 százalékos negyedéves adózott eredménynövekedésről jelentett az Alphabet, a Google anyavállalata, elsősorban a hirdetésekből és a felhőszolgáltatásból származó jelentős bevételbővülésre.

Az Alphabet negyedéves bevétele 14 százalékkal, 46,173 milliárd dollárra emelkedett.

A növekmény részben a hirdetési bevételek gyors emelkedésének köszönhető.

Szintén az előzetes várakozásoknál jobban megugrott az Apple bevétele és profitja a szeptember végén zárt negyedik pénzügyi negyedében annak köszönhetően, hogy megugrott a kereslet számítógépei iránt, és ez ellensúlyozta az iPhone-készülékek eladásának csökkenését.

Az amerikai információtechnológiai óriáscég a New York-i tőzsde csütörtöki zárása után hozta nyilvánosságra, hogy bevétele éves összevetésben 1 százalékkal rekordszintre, 64,7 milliárd dollárra nőtt. A szakértői várakozások átlagában gyengébb adat, 63,7 milliárd dollár szerepelt.

Az Apple bevétele így a szeptember végén lezárt pénzügyi évben 5,5 százalékkal, 274,52 milliárd dollárra, adózott eredménye pedig 4 százalékkal, 57,41 milliárd dollárra emelkedett.

A negyedévben a Mac számítógépek eladásából származó bevétel 29 százalékkal, 9,032 milliárd dolláros rekordszintre ugrott, a szolgáltatásokból származó bevétel pedig 16 százalékkal ugyancsak rekordmagasra, 14,55 milliárd dollárra emelkedett.

Az utolsó negyedévben az Apple bevétele iPad-eladásból 46 százalékkal, 6,8 milliárd dollárra emelkedett, miközben az iPhone eladásból származó bevétele 21 százalékkal, 26,44 milliárd dollárra esett.

Az Apple eladásai a negyedévben Kínában (Hongkongot és Tajvant is beleértve) 29 százalékkal, 7,95 milliárd dollárra csökkent, Észak-és Dél-Amerikában 5 százalékkal, 30,67 milliárd dollárra nőtt, Európában 13 százalékkal, 16,9 milliárd dollárra emelkedett, Japánban pedig 1 százalékkal, 5,02 milliárd dollárra bővült.

A kereslet élénkülésének köszönhetően jelentősen, 58,8 százalékkal nőtt a Samsung Electronics működési eredménye a harmadik negyedévben.

A dél-koreai elektronikai konszern csütörtökön azt közölte, hogy a negyedéves működési eredménye két éve legmagasabb, 12 ezer 350 milliárd won (10,9 milliárd dollár) volt.

A Samsung bevétele a szeptember végén zárult három hónapban rekordszintű, csaknem 67 ezer milliárd won (59,1 milliárd dollár) volt, 8 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Már 320 millió felhasználó hallgat zenét ezen az appon

Vegyes sikerességűnek titulálható időszakot zárt a világ legnépszerűbb zenestreamelő szolgáltatása. A Spotify az idei harmadik negyedévben már 320 millió havi szinten aktív felhasználó, és ami üzletileg ennél fontosabb, 144 millió fizetős ügyfél felmutatásával büszkélkedhetett. Éves összehasonlításban ez 29 százalékos és 27 százalékos növekedést jelent – közölte az Origó.

Tovább...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.