Csinos lett a kínai informatikai gyártó asztali számítógépe + videó

A kínai informatikai cég a jelek szerint többek közt néhány európai piacon is megpróbálkozik az asztali számítógépek forgalmazásával. A MateStation S modellt irodai használatra tervezték – írja az Origo.

Forrás: Origo2021. 03. 12. 11:45
null
Monitorral egybecsomagolva is megvásárolható a számítógép Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínán kívül a Huawei eddig csak laptopokat árult, azonban a jelek szerint többek közt néhány európai piacon is megpróbálkozik az asztali számítógépek forgalmazásával.

Monitorral egybecsomagolva is megvásárolható a számítógép
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

Az első nemzetközileg kapható modellje a MateStation S lesz, az irodai feladatokra szánt gép kifejezetten elegáns házat kapott, ráadásul asztali PC-hez képest kompakt, csak 29 cm magas és 9 cm széles.

A Windows 10 Home rendszerű PC házában egyéni tervezésű alaplap bújik meg, hatmagos és tizenkét szálas AMD Ryzen 5 4600G processzor hajtja, a videovezérlője pedig integrált Radeon Vega 7. A központi egység mellé 8 GB rendszermemória és 250 GB-os M.2 SSD került, az extrák közül pedig kiemelhető a két USB 3.2 Type-C kapu, továbbá a beépített Bluetooth 5.0 / WiFi ac.

A MateStation S áráról egyelőre nem érkezett információ, és könnyen elképzelhető, hogy más konfigurációkban is kapható lesz. Annyi biztos, hogy az érdeklődők 23,8 hüvelykes és 1920×1080 pixeles Huawei AD80 monitorral egybecsomagolva is megvásárolhatják majd, továbbá kapható lesz hozzá ujjlenyomat-olvasós billentyűzet.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.