Hangulatos kalandra hív az ingyenes játék

Egy héten át igényelhető örökre az áruházban a Sunless Sea – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 26. 12:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti RAGE 2 után újból egy indie játékot kínál az ingyenjátékos promóciójában az Epic Games Store számítógépes játékbolt, 2021. március 4. délután 5 óráig a Sunless Sea című alkotást szerezhetik be örökre az érdeklődők.

A szinte bármilyen számítógépen elfutó játék az elképesztő hangulatával és csúcsminőségű írásával váltott ki annak idején óriási kritikai elismerést. A története egy alternatív 1887 decemberében, London alvilágba süllyedését követően veszi a kezdetét: a játékosoknak egy gőzhajtó kapitányaként kell felfedezniük a veszélyes és ismeretlen világot, szerencsével és rátermettséggel túlélniük az egyre horrorisztikusabbá váló kihívásokat.

A Sunless Sea ugyan nem roguelike, de könnyű meghalni benne, ilyenkor a játékosok teljesen friss karakterrel, vagy az előző kapitányuk vagyonát megörökölve újrakezdhetik a kalandot. A játék térképe minden újrakezdéskor újrarendeződik, továbbá egyes döntések és körülmények is befolyásolják a kalandot, így minden újrajátszáskor eltérő élményt kínál.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Játékpénzzel fizet kártérítést a Fortnite fejlesztője

Tárgyalótermen kívüli egyezségre jutott az ellene indított csoportos perben az Epic Games, hamarosan minden egyes a Fortnite: Save the World módban és a Rocket League-ben loot boxot vásárolt játékos automatikusan ezer V-Buck vagy Rocket League Credits játékbeli fizetőeszközt kap kártérítésként, méghozzá világszerte. A félreértések elkerülése végett a Fortnite: Save the World nem a közismert battle royale játék, hanem annak a kevesek által játszott, kooperatív módja, amelyben zombik ellen kell harcolni.

Az Epic még 2019-ben eltávolította a széles körben kritizált loot boxokat a játékaiból, azonban ez nem gátolt meg egy ügyvédi irodát abban, hogy a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen magatartás miatt pert indítson a vállalat ellen. A mostani megegyezéssel pont került az ügy végére, a többek közt az Electronic Arts által is foggal-körömmel védett loot boxokkal maga az Epic Games sincs kibékülve.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.